3. duruşması da görülmedi!

İstanbul Gülsuyu'nda çıkan bir çatışmada vurularak ölen Hasan Ferit Gedik'in davası görülemedi. Kartal Adliyesi'ndeki duruşma, "salon yetersizliği" nedeniyle 3'üncü ertelendi. Davanın başkaa bir adliyeye alınması gündemde.

3. duruşması da görülmedi!

İstanbul Gülsuyu mahallesinde yapılan eylemler sırasında vurularak öldürülen Hasan Ferit Gedik davası 3'üncü kez ertelendi. Dava yine görülemedi.

22'si tutuklu 35 sanığın yer aldığı dava dünyanın en büyük adliyesi olduğu belirtilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görülecekti. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya Hasan Ferit Gedik'in ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar ise duruşma salonuna alınmadı.

Duruşmada şikayetçi tarafın kimlik tespiti yapıldı. Ardından konuşan Mahkeme Başkanı Mahir Merdun, salonda yer kalmadığını söyledi. Duruşmada, yeni salon ayrılması için Başsavcılığı'a yazılan yazı ve Başsavcılığın yanıtı okundu.

Başsavcılığın yazısında, adliyede büyük salon olmadığı, Adalet Baknalığı'nın da Silivri'deki salonları önerdiği belirtildi. Başsavcılığın bu öneriye onay verdiği vurgulandı.

Gedik Ailesi ise davanın nakledilmesi fikrine tepki gösterdi. Ancak mahkeme heyeti davanın nakli konusunda ısrarcı oldu.

Heyet, dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine ve Yargıtay'ın bu konuda vereceği kararın beklenmesine hükmetti. Duruşma 19 Kasım 2014'e ertelendi. Davanın ilk iki duruşması da "salon yetersiz" denilerek ertelenmişti.

ulusalkanal.com.tr