Mesut Özil, Almanya Milli Takımı'nı bıraktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafa gelen tepkiler üzerine Almanya milli takımını bırakma kararı alan futbolcu Mesut Özil, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Türk kökenime saygı gösterilmiyor" diyen Özil, ayrımcılığı asla kabul etmeyeceğini vurguladı. Almanya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklama ise "Özil kararına saygı duyuyoruz" denildi.

Almanya'da gündem Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle Alman Futbol Federasyonu'nun hedefi haline gelen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, Alman milli takımını bıraktığını açıklamıştı.

Bırakma kararı sonrası tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını belirten Özil, sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim.

Almanya Futbol Federasyonu'nun üst düzey yöneticilerinin Türk kökenine saygı göstermediğini ve kendisini siyasi propaganda aracı olarak gördüklerini belirten Özil, bu tutumun işleri dayanılmaz noktaya getirdiğini söyledi. "Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim" diyen Türk asıllı futbolcu "ayrımcılık asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

E-posta ve sosyal medya aracılığıyla ırkçı söylemlere maruz kaldığını ve tehdit telefonları aldığını söyleyen Özil, bu anlayışa sahip insanların geçmişte kalmış, yeni kültürlere kapalı ve gurur duymadığı bir Almanya'ya ait olduğunu belirtti.

Alman basınını da eleştiren Mesut Özil, gazetelerin Alman ulusunu kendisiyle karşı karşıya getirmek istediğini kaydetti.

Futbolumun eleştirilmesini kabul edebilirim ancak Alman medyasının çifte vatandaşlığımdan ötürü beni suçlamasını ve bir fotoğraf nedeniyle kötü geçen Dünya Kupası'nın faturasını takım adına bana kesmesini kabul edemem. Onlar sadece benim Türk köklerimi ve yetişme tarzımı eleştirdi. Gazeteler, Alman ulusunu bana karşı cepheleştirmeye çalıştı. Medya çifte standart yaparak beni üzdü. Mesela eski Almanya Milli Futbol Takımı kaptanı Lothar Matthaus bir başka dünya lideriyle buluşmuştu. Fakat o neredeyse hiç eleştiri almadı. Türk olmam beni daha kolay bir hedef mi yapıyor

Ülke gündemine oturan tartışmalar sonrası Almanya Başbakan'ı Merkel Mesut Özil'i telefonla aradı. Görüşme sonrası Almanya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Başbakan Merkel, Mesut Özil’e büyük değer veriyor. O büyük bir oyuncu ve ulusal takım için çok şey yaptı” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Mesut Özil'in milli takımı bırakma kararına da saygı duyulduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

almanya mesut özil almanya milli takımı