Sıra Anıtkabir'de mi?

Anıtkabir’le ilgili plan değişikliği kuşku uyandırdı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı kararlarında Anıtkabir Koruma amaçlı İmar Planı’nda, plan değişikliğine ilişkin bir karar alındı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Planda kritik kavramlar yer alıyor. Anıtkabir'de ne yapmaya çalışıyorsunuz, kamuoyuna açıklayın?” diye sordu.

Anıtkabir’le ilgili kamuoyundan gizli yapılan plan değişikliği kuşku uyandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Mayıs 2016 tarihinde aldığı kararla Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planları’nda değişikliğe gitti. Ancak değişiklik hakkında henüz net bir bilgi yok.

Anıtkabir’le ilgili plan değişikliğine mimarlar tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’ne “Anıtkabir'de ne yapmaya çalışıyorsunuz, kamuoyuna açıklayın?” sorusunu yöneltti.

Ulusal Kanal’a konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Anıtkabir çevresindeki bu plan hareketliliği kuşku uyandırıyor. Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

AKP İktidarı boyunca Atatürk Orman Çiftliği’nde, Kaçak Saray olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Anka Park ve ABD Büyükelçiliği yapılarıyla çiftlik arazisine 3 hançer vurulmuştu.

Son olarak Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içinde bulunan Atatürk’ün Marmara Köşkü de bir gece de yıkılmıştı.

Haber: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr