Genelkurmay'dan suç duyurusu!

Türk Silahlı Kuvvetlerdeki cemaat örgütlenmesi iddialarını dile getiren Fidel Okan ve Abdurrahman Şimşek hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı suç duyurusunda; "TSK’daki F-tipi örgütlenme" iddiaları; Ergenekon ve Balyoz gibi algı operasyonu" olarak tanımlandı.

Genelkurmay'dan suç duyurusu!

Genelkurmay Başkanlığı; Silahlı Kuvvetler bünyesindeki cemaat örgütlenmesi iddialarını gündeme getiren Fidel Okan ve Abdurrahman Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu.

A Haber'de 27 Ekim'de yayınlanan "Yüzde 100 Siyaset" programında "TSK içindeki F-tipi örgütlenme ele alındı." Programda 'F-tipi polis çocuklarının TSK'ya sızdırıldığı' öne sürüldü. Yayındaki dikkat çekici ifadelerden biri de "TSK'da Tümgeneral seviyesinde Cemaat mensubu olduğu"ydu.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanı namına imzaladığı suç duyurusu metninde; "TSK’daki F-tipi örgütlenme" iddiaları; Ergenekon ve Balyoz kumpasları gibi bir algı operasyonu" olarak tanımlandı.

Kapalı zarfta gizli ibaresi ile savcılığa gönderilen suç duyurusunun birer örneği; Başbakanlık ile Milli Savunma ve Adalet Bakanlıklarına da gönderildi.

Suç duyurusunda silahlı kuvvetlerdeki cemaat örgütlenmesi iddialarının "iftira, hakaret ve gizliliği ihlal suçlarını oluşturduğu" belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı bu iddialar ile "TSK'ya karşı tek merkezli bir operasyon yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

Eski Emniyetçi Hanefi Avcı'nın avukatı olan Fidel Okan, suç duyurusu üzerine "TSK'nın kendilerinden bilgi ve belge istemediğini" açıkladı. Okan, "istenirse ellerindeki somut belge ve bilgileri paylaşmaya hazır olduğuklarını" söyledi.

ulusalkanal.com.tr