Firavunfaresi nedir? Kobra yılanını bile alt ediyor! Isırığının sonuçları ölümcül oluyor!

Firavunfaresi olarak bilinen kuyruksürengil hayvanın tehlikeleri saymakla bitmiyor. Mısır'da kutsal olarak sayılan firavunfaresinin özellikleri nelerdir?

Firavunfaresi nedir? Kobra yılanını bile alt ediyor! Isırığının sonuçları ölümcül oluyor!

Kuyruksürengiller familyasındandır. Boyu ortalama kuyruğu ile birlikte 1 metredir.

Hayvanlar aleminin korkutan canlılarındandır. Atik, inatçı ve hızlıdırlar. Karşısındaki rakibi kim olursa olsun savaşmaktan çekinmeyen ve genellike kazanan bir yapıları vardır.

Derisi ve kalın postu zehre karşı dayanıklıdır. Bu yüzden bir yılanla bile kolaylıkla mücadeleye girişebilir. Sosyal medyada da bir kobrayı alt eden firavunfaresinin görüntüleri meşhur olmuştur.

Firavunfaresi, Mısırlılar tarafından çok önemli görünürdü ve Mısırlılar için kutsaldı. Piramitlerde bu farelerin mumyaları bulunmuştur. Mısır'da önem kazanmalarının en önemli nedeni ise timsahların yumurtalarını yiyerek, timsahların Nil nehrini istila etmesinin önüne geçmesiydi.

Firavun fareleri küçük memeli, kuş, balık, yumurta, meyve, kertenkele, yılan, timsah yavrusu, kurbağa ve böceklerle beslenirler. Kanlarındaki nörotoksinler sayesinde ısırdıkları canlıları etkisiz hale getirirler.

Firavun fareleri Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından ekosisteme zarar veren hayvan türleri kategorisindedir.

2017 senesinde bir kadını ısıran firavunfaresi, kadının kan zehirlenmesi yaşaması ile sonuçlandı. Tüm organları iflas etmeye başlayan kadın septik şoka girdi ve doktorlar Shaninlea Visser adlı kadının, burnunu, dudaklarını, diz altından iki bacağını ve her iki kolunu diz altından kesmek zorunda kaldı.

ulusal.com.tr