PKK'ya ilaç gönderen doktor ve eczacılara gözaltı

Sahte reçete ile bölücü terör örgütüne ilaç temin eden kişilere yönelik İstanbul merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 266 adreste yapılan aramalarda, doktor ve eczacıların da arasında olduğu 107 kişi gözaltına alındı. PKK'lılara gönderilen ilaçlar arasında yalnızca kırmızı ve yeşil reçete ile satılan uyuşturucu ilaçlar da bulunuyor. Şüphelilerin bu yolla SGK'yı 250 milyon lira zarara uğrattığı tahmin ediliyor.

PKK'ya ilaç gönderen doktor ve eczacılara gözaltı

Bölücü terör örgütüne sahte reçete ile ilaç gönderen şahışlara yönelik büyük bir operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 32 İl'de eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarda 266 adrese baskın yapıldı. Aralarında doktor ve eczacıların da olduğu 107 kişi yakalandı.

Teknik takip yapan polis ekipleri, şüphelilerin Irak ve Suriye'dekği savaş bölgeleri ile PKK'ya sahte reçete yoluyla ilaç temin ettiklerini belirledi. Operasyonun düğmesine basan polis önceden belirlenen adreslere şafak vakti baskın düzenledi.

Operasyonda Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde görevli bir profesör ve doktor ile ezcazılarında arasında olduğu 107 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, evlerinde yapılan aramaların ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan isimlerin sorguları sürerken, operasyonun ayrıntıları da netleşmeye başladı.

Suç örgütünün, PKK'ya verdiği ilaçlar arasında yalnızca kırmızı ve yeşil reçete ile satılan uyuşturucu özellikli ilaçların olduğu ifade edildi.

Psikotrop olarak bilinen uyuşturucu özellikli ilaçlar algıda ve ruh hâlinde değişiklik yaratması sebebiyle eğlenci amaçlı olarak kullanılıyor. İlaçların diğer bir özelliği ise yüksek derecede ağrı kesici olması.

Organize şekilde hareket ettikleri tespit edilen şahışların , bu yolla SGK'yı 250 milyon lira zarara uğrattıkları tahmin ediliyor.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yanlış yapan bedelini öder" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

32 il sahte reçete operasyonu