TÜSİAD'dan terör açıklaması

Artan terör saldırıları karşısında sessizliğe bürünen TÜSİAD, yaptığı yazılı açıklama ile bu sessizliğini bozdu. ABD ve Avrupa'dan gelen "PKK ile müzakerelere geri dönülsün" eksenindeki açıklamada, demokratik kazanımların korunması çağrısı yer aldı.

TÜSİAD'dan terör açıklaması

7 Haziran seçimleri sonrası Başkentte siyasi partilerle peş peşe görüşmeler gerçekleştiren TÜSİAD artan terör saldırıları karşısındaki sessizliğni bozdu.

TÜSİAD'ın internet sitesinden, ABD ve Batı dünyasından gelen açıklamalarla benzer eksende bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamda, "Artık hiçbirimizin geçmiş dönemlerin terör ve şiddet ortamına dönmeye, saldırı haberlerine, şehit cenazelerine tahammülü yok. Terör örgütlerinin saldırılarına bir an önce son vermesi için yapılan tüm çağrılara katılıyor, şiddet ve terörü bir kez daha kınıyoruz." denildi.

TÜSİAD açıklamasında "Bir yandan teröre karşı mücadele edilirken, diğer yandan demokratik kazanımların korunmasına ve geliştirilmesine devam edilmelidir" denildi.

Hükümet kurma çalışmalarına da atıf yapılan açıklamada, "Kurulacak yeni hükümetten beklentimiz son dönemde şahit olduğumuz bu vahim tabloyu hızla ele alarak, toplumsal barış ve huzuru süratle tesis etmesidir. Ülkemiz için son derece zor koşulların olduğu bu dönemde, tüm farklılıklara rağmen, hükümet kurma amacıyla görüşmelere devam eden siyasi parti liderlerinin ve partilerin uzlaşma çabalarını takdirle karşılıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

pkk tüsiad