Özel'in okulu artık İmam Hatip

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in mezun olduğu lise İmam Hatip oldu. Ankara’nın en köklü eğitim kurumlarından Yıldırım Beyazıt Lisesi, imam hatip lisesi'ne dönüştürüldü. Çok sayıda asker ve bürokratın mezun olduğu lisenin imam hatibe dönüştürülmesi Ankaralıların tepkisine neden oldu.

Özel'in okulu artık İmam Hatip

İmam hatip okullarının sayısını katlayarak artıran AKP'nin milli eğitim politikaları nedeniyle Ankara'da bir okul daha dönüştürüldü.

Başkent Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan ve köklü liseler arasında yer alan Yıldırım Beyazıt Lisesi, imam hatip lisesi oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, eski Yargıtay Başkanı Ali Alkan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer gibi çok sayıda asker ve bürokratın mezun olduğu lisenin imam hatibe dönüştürülmesi Ankaralıların tepkisine neden oldu.

Okulun eski mezunları, veliler ve Ankaralılar lisenin önünde eylem yaptı.

Yıldırım Beyazıt Liseliler Derneği Başkanı Tarık Durutürk, kararın geri alınmasın istedi.

12 Eylül darbesinin ardından ilk idam edilen Necdet Adalı’nın da öğrenim gördüğü lise için yapılan eyleme Vatan Partisi Ankara İl yöneticileri ve üyeleri, Türkiye Gençlik Birliği, bazı milletvekilleri ve Eğitim Sen destek verdi.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel