MHP'de tansiyon düşmüyor: Yöneticiler telefonlarını kapattı

MHP'de, seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere bir komisyon kurulması kararı alındı. Ancak bu parti tabanının tepkisini dindirmeye yetmedi. Yöneticiler peş peşe gelen aramalar üzerine çareyi telefonlarını kapatmakta buldu.

MHP'de tansiyon düşmüyor: Yöneticiler telefonlarını kapattı

MHP'nin milletvekili sayısı 1 Kasım sabahı 80'di, aynı günün akşamında 40'a düştü. Hal böyle olunca hedefteki isim de 18 yıldır Genel Başkanlık koltuğunda oturan Devlet Bahçeli oldu.

1 Kasım akşamı kurmaylarıyla bir araya gelen Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirmek için komisyon kurulması talimatını verdi. Komisyonda genel başkan yardımcılarının yanı sıra dışarıdan bazı uzmanlar da yer alacak. Ancak komisyon kararı parti tabanının tepkisini dindirmeye yetmedi.

Bahçeki "Görevime devam edeceğim. Beni ancak ülkücü irade gönderir” sözleriyle muhaliflere rest çekti. Kurmayları, Bahçeli'ye 'yanındayız' dediler. Ancak Bu kez parti tabanından gelen "yeter artık" telefonlarıyla başa çıkamayınca çareyi telefonlarını kapatmakta buldular.

MHP yönetimi direnmekte, muhalifler ise diretmekte kararlı. Muhalifler ise partiyi "sıcağı sıcağına" olağanüstü kurultaya götürmeye çalışıyor. Bu amaçla, kurultay delegeleri ile bire bir temaslar yapıldı.

Devlet Bahçeli'nin karşısına çıkacak en güçlü adayların başında Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Selim Kaptanoğlu, Süleyman Sazak ve Musavat Dervişoğlu'ın adları geçiyor. Muhalif isimlerin ortak hareket ettiği "çarşaf listeli tek aday" formülü üzerinde uzlaştıkları belirtiliyor.

Bahçeli'nin ise tepkileri düşürmek için önümüzdeki günlerde bazı "stratejik" hamleler yapacağı kaydediliyor. Bahçeli'nin ilk olarak Başkanlık Divanı'nda bazı isimlere neşter vurması bekleniyor. Bahçeli böylece parti içindeki olağanüstü kongre taleplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.

ulusalkanal.com.tr