Artvinli Artvin'e giremedi

Artvin halkı Cerattepe direnişlerini bugünde sürdürdü. Sabah saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Cerattepe'ye gitmek için yola çıkan gruba polis, plastik mermi, biber gazı ve TOMA ile müdahalede bulundu. Halk daha sonra Valilik önüne gelerek, valiliğin aldığı kararları protesto etti.

Artvinli Artvin'e giremedi

Artvin halkı Cerattepe direnişlerini bugünde devam ettiridi. Dün kentte yapılan büyük mitingin ardından halk bugün Cerattepe'ye yürüyüşe geçti. Artvin Hastanesi önünde eylemcilerin önüne kesen polis, Artvin halkına yaptığı müdahale sert oldu.

Yaklaşık 5 bin yurttaş sabah saatlerinde otopark meydanında toplandı. Daha sonra halk Cerattepe'ye doğru harekete geçti. Öte yandan Artvin Orman İşletme Müdürlüğü'nün yer tahsisi yapılmadan ağaç kesildiğine ilişkin yazısıda çoğaltılarak katılımcılara dağıtıldı. Eylemciler Artvin Devlet Hastanesi önüne geldiklerinde polisin barikat ile karşılaştı.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, polis müdürlerine , bir kaç kadın polis aracına binsin ve Cerattepe'ye gitsin diye talepte bulundu. Ancak polisler buna izin vermedi.

Yaklaşık 2 saat boyunca hastane kavşağında bekleyen grup Cerattepe'ye doğru tekrardan yürüyüşe geçti. Polis grubu dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak grubun önündeki kadınlar polis barikatını aşmak için yürümeye başlayınca polis ekipleri eylemcilere biber gazı, plastik mermi ve TOMA aracı ile çok sert müdahalede bulundu.

Polisin sert müdahalesinde 15 kişi yaralandı. Bir eylemci ise 15 metreden aşağıya yuvarlandı. Polisin sıktığı gaz kapsülünün biri Artvin Devlet Hastanesi'ne isabet etti.

Öte yandan Dün Artvin Valiliği tarafından alınan olağanüstü hal durumu bugünde devam etti. İlçe giriş ve çıkışlarında vatandaşlara kimlik kontrolu yapıldı. Artvin nufusuna kayıtlı olmayan kişiler Artvin'e alınmadı.

ulusalkanal.com.tr