Yargıtaydan Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne hakkında karar

Yargıtay, FETÖ’nün amiral gemisi Zaman Gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne hakkındaki 10 yıl hapis cezasını bozarak tahliyesine karar verdi. Türköne’nin yargılaması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yapılacak.

Yargıtaydan Ali Bulaç, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne hakkında karar

Fethullahçı Terör Örgütünün kalemşorlarından Mümtaz’er Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç hakkındaki dava ile ilgili Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararını verdi. Daire, Fethullah örgütünün amiral gemisi Zaman Gazetesi yazarları Türköne, Alpay ve Bulaç’a “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan verilen cezayı bozdu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi bozma kararıyla birlikte tutuklu olan Mümtaz’er Türköne’nin tahliyesine karar verdi.

Yargıtay temyiz incelemesinde, sanıklar hakkındaki hükümleri “eksik inceleme” nedeniyle bozdu. Gerekçede, FETÖ sanıklarının eylemlerinin mevcut dosya durumuna göre “örgüt üyeliği” değil “örgüte yardım” suçunu oluşturduğu kaydedildi. Yargıtay, dosyadaki eksik incelemeler tamamlandıktan sonra karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütünün yayın organı Zaman Gazetesi’nin 3 yazarı Mümtaz’er Türköne, Şahin Alpay ve Ali Bulaç yeniden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bir süre önce Mümtazer Türköne hakkında açıklama yapmış ve Türköne’nin yeniden yargılanmasını istemişti.

ulusal.com.tr

mümtazer türköne şahin alpay ali bulaç