Çetin Doğan'dan, Yalman'a sert yanıt

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın Balyoz davasında hüküm giyen komutanları suçlayan açıklamalarına Dönemin 1'inci Ordu Komutanı Çetin Doğan ağır sözlerle yanıt verdi.

Çetin Doğan'dan, Yalman'a sert yanıt

Odatv'den gazeteci Müyesser Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Çetin Doğan, Aytaç Yalman için "kritik aşamalarda sahneye sürüyorlar" dedi.

“Davaları sürdürmek isteyen güçler Aytaç Yalman'ı sürecin her belli aşamasında sahneye sürüyorlar. Yeniden yargılama için Yargıtay Başsavcılığı’na dilekçelerin verildiği dönemde yine devreye giriyor. Korktuğu bir şeyler olmalı ki zaman zaman sahneye çıkıp saçma sapan demeçler veriyor.”

Yalman'ın davayı bilmeden konuştuğunu söyleyen Çetin Doğan, seminerden bahsediyor ancak seminere katılanlardan sadece 29 kişinin tutuklu olduğunu hatırlattı.

Çetin Doğan, Aytaç Yalman'ın "Olasılığı En Yüksek Tehlikeli Senaryo"nun Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın emri dışlında oynandığı iddiasına da da yanıt verdi.

“Seminerde bunu oynamayın demedi, başka zaman oynayın’ dedi. ‘Kuvvet 2010 Planı’nı göndereceğiz, buna oynayın’ dedi. Irak Tezkeresi’yle meşgul olduğundan bu Kuvvet 2010 Planı’nı gönderemediler.”

ulusalkanal.com.tr

Çetin Doğan aytaç yalman