TBMM kapıyı kapattı

Balyoz hükümlüsü komutanların "hak ihlallerini inceleyin" talebi reddedildi. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Ayhan Üstün, "Balyoz davası ile ilgili yapılabilecek bir işlem yok" dedi.

TBMM kapıyı kapattı

Türkiye kumpasları ve yeniden yargılamaları konuşurken TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Balyoz davasındaki keyfi tutuklukları incelemeye değer bulmadı. Tutsak komutanların "insan hakları ihlallerini inceleyin" talebini reddedildi.

AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, "Başvuru konusu yargıya intikal ettiğinden ve ‘TBMM’ye gönderilen dilekçelerden yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olanlar incelenmez’ hükmü uyarınca başvurunuz hakkında komisyonumuzca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır" dedi.

Balyoz hükümlüsü 76 komutanın imzasıyla yapılan başvuruya 25 Aralık 2013'te yanıt veren komisyon başkanı Üstün, "haklarınızın ihlal edildiğini düşünüyorsanız, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurabilirsiniz" demekle yetindi.

Komutanlar, Birleşmiş Milletler'in "Balyoz tutuklamalaları hukuki değil, keyfidir" raporunu hatırlattı ancak komisyon bu raporu da dikkate almadı.

Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, tutsak komutanlar adına Ayhan Üstün'e yazdığı yanıt dilekçesinde Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP kurmaylarının Türk Ordusu'na kumpas sözlerini anımsattı. BM'nin insan hakları ihlallerini araştırmanın komisyonun görevi olduğunu hatırlattı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr