Rusya'dan Esad'a tam destek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan, Suriye Devlet Başkanı Esad'a destek açıklaması geldi. "Esad'ın tamamen meşru bir lider olduğunu" hatırlatan Lavrov "IŞİD'le mücadele için Esad'ın istifasını istemenin yıkıcı bir tutum olduğunu" vurguladı. Lavrov "Saddam ve Kaddafi'ye yapılanların şimdi Esad'a yapılmak istendiğini de" söyledi.

Rusya'dan Esad'a tam destek

"Saddam ve Kaddafi'ye yapılanlar şimdi Esad'a yapılmaya çalışılıyor." Bu sözler Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a ait.

Lavrov, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nin öğretim yılının başlama töreninde konuştu. Yakın geçmişten örnekler verdiği konuşmasında "Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi örneklerinde olduğu gibi, Esad'ı gayrimeşru göstermeye ve onu koltuktan indirmeye çalışıyorlar." dedi.

"Batı'nın açıklamalarına rağmen Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın tamamen meşru bir lider" olduğunu belirten Lavrov, IŞİD ile mücadelenin ön koşulu olarak

Esad çekilsin ön koşulunun geri çekilmesi halinde IŞİD'e karşı etkili bir çalışma yapabileceklerini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanı, Putin'in inisiyatifinin de bu doğrultuda olduğunu belirtti.

Devletler arasındaki anlaşmazlıkların bölgedeki terörist faaliyetlerin artmasına neden olduğuna dikkat çeken Lavrov, devlet yönetimlerinin egoizmden kurtulması gerektiğini, aksi halde faturanın çok ağır olabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye esad lavrov