F tipi örgüt şimdi de mal kavgasına tutuştu!

Operasyonlarla zor günler yaşayan F tipi örgüt şimdi de mal kavgasına tutuştu. Cemaatin yurt içi ve yurt dışındaki mal varlıklarının bazı "abiler" tarafından zimmete geçirildiği ortaya çıktı. Duruma müdahele edemeyen cemaat yönetimi ise sıkıntıda.

F tipi örgüt şimdi de mal kavgasına tutuştu!

F tipi örgüte art arda darbe indiren operasyonlar, örgüt içerisinde anlaşmazlık ve mal kavgalarını ortaya çıkardı.

Cemaatin operasyonlardan büyük darbe yediği, örgütten kopmaların başladığı belirtildi.

Aydınlık Gazetesi'nin Emniyet yetkililerine dayandırdığı habere göre, özellikle cemaatin mal varlıkları konusunda büyük tartışma yaşandığı ifade edildi.

Cemaatin yurt içi ve yurt dışındak mal varlığının büyük bölümünü oteller, fabrikalar, turizm şirketleri, dershaneler ve okullar oluşturuyor. Emniyet yetkilileri, bu varlıkların ‘Abi’ olarak adlandırılan örgüt elemanları üzerine kayıtlı olduğunu aktardı. İddiaya göre, bazı “abi”ler üzerine kayıtlı bu malları zimmetine geçirdi ve örgüte para vermeyi kesti.

Edinilen bilgilere göre, daha önce bunların yaşanmasını F Tipi emniyet mensupları önlüyordu. Tehdit ve baskıyla mal varlıkları istenildiği şekilde yönetiliyordu. Ancak emniyet içindeki etkisi kırılan cemaat yöntemi artık uygulayamıyor. Cemaat yönetimi de zimmete para geçirme olaylarına müdahalede sıkıntı yaşıyor.

Cemaat'in sadece yurtdışında 5 milyar dolarlık serveti bulunduğu belirtiliyor. Operasyonlar sonrası tehlikeli duruma düşen yurt dışındaki mal varlıklarını üçüncü şahıslara devretmeyi planlayan cemaat abilerinin sorun yaşadığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi f tipi örgüt f tipine operasyon