Saldırı hazırlığındaki teröristler etkisiz hale getirildi

Irak'ın Zap bölgesine yönelik hava harekatında, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığındaki üç terörist etkisiz hale getirildi.

Saldırı hazırlığındaki teröristler etkisiz hale getirildi

Sınır ötesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilerleyişi sürüyor. Tespit edilen örgüt mensupları etkisiz hale getiriliyor. Sığınakları havaya uçuruluyor.

Operasyonlarla ilgili Türk Sİlahlı Kuvvetleri açıklama yaptı.

Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığı içinde olan 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK'nın Karadeniz grubu da çökertildi. Operasyonlarda 2'si, 'kırmızı kategori'de yer alan, 6'sı ise 'gri kategori'de aranan toplam 15 terörist öldürüldü. 3 terörist teslim olurken, 4 terörist de yaralı ve sağ ele geçirildi.

Karadeniz Bölgesi'ne saldırı için gönderilen toplam 22 PKK'lı güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlar sonucu yok edilmiş oldu.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Irak Kuzeyi Zap bölgesine 24 Ağustos 2018’de düzenlenen hava harekâtı neticesinde, üs bölgelerine ve sınır karakollarına saldırı hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı üç terörist etkisiz hale getirilmiştir.

pkk tsk saldırı eylem