3 mevsimdir komada

Gezi direnişinde bir sabah ekmek almak üzere evinden çıktı. Sokakta polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralandı. Berkin Elvan tam 267 gündür yaşam mücadelesi veriyor, durumu ise giderek ağırlaşıyor. Vurulduğunda 45 kilo olan Berkin şimdi sadece 16 kilo.

3 mevsimdir komada

Ekmek almak için evden çıktığında 14 yaşındaydı Berkin.. Eve geri dönemedi. Sokaktan caddeye doğru çıkar çıkmaz hedef gözetilerek atılan gaz bombası fişeğiyle başından vuruldu. Tam 267 gündür direniyor Berkin Elvan

6 Mart gecesi epilepsi krizi geçiren Berkin'in durumu ağırlaştı. 7 Mart günü ise durdu minik kalbi. Yaklaşık 15 dakika sonra tıbbi müdahalenin ardından kalbi yendien ama bu kez makineye bağlı olarak çalıştırılılabildi.

Sabah saatlerinde ise akciğerinde hava deliği oluştuğu bilgisi alındı. Beyin fonksiyonlarının çalışması giderek zorlaşıyor bu yüzden de iç organlarındaki hasar giderek büyüyor.

Dahası da var. Vurulduğunda 45 kilo olan Berkin şimdi yalnızca 16 kilo ve hayatını yaşam destek ünitesine bağlı sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

berkin elvan