Sur, Dargeçit ve Cizre’de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Silopi ve Nusaybin’de sessizlik hakim

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur, Dargeçit ve Cizre’de bugün şiddetli çatışmalar yaşandı, Silopi ve Nusaybin’de ise sessizlik hakimdi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Cizre'de PKK'ya vurulan darbeyi açıkladı. Çatışmalarda 8 terörist öldürüldü. İlçedeki operasyon genişletildi. Hakim tepelere tanklar konuşlandırıldı. Silopi'de ise askere roketatarla saldırmak isteyen 1 PKK'lı güvenlik güçleri tarafından vuruldu. İşte 5 ilçedeki son durum.

Sur, Dargeçit ve Cizre’de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Silopi ve Nusaybin’de sessizlik hakim

Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Güvenlik güçleri ilçeyi PKK'dan temizlemek için düğmeye bastı. Operasyonlar gece-gündüz aralıkız sürüyor. Polis ve jandarma ortak çalışıyor. Barikatlar kaldırılıyor, el yapımı patlayıcılar imha ediliyor, evler tek tek aranıyor.

Görüntüler Şırnak'ın Cizre ilçesinden. Yasak 3'üncü gününde, ilçeye yoğun askeri sevkiyat yapıldı. Paletli zırhlı araçlar sokaklara girdi. Operasyona şehit “Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir”in adı verildi.

İlçede, hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğun çatışmalar yaşandı. Toplam 8 terörist öldürüldü. İlçenin hakim tepelerine çok sayıda askeri tank da konuşlandırıldı.

Cizre'de de operayon genişletiliyor. Hendeklere tuzaklanmış patlayıcılar ilçeye giren tanklar yardımıyla imha ediyor. Asker ve polis Nur ile Cudi mahallelerinde ev ev arama yaptı. Güvenlik güçlerinin mahallere girmesinden sonra teröristler iç kesimle doğru kaçmaya başladı, bazı PKK’lıların bir trafoda sıkıştırıldığı öğrenildi.

Silopi'de ise dün gece hareketli saatler yaşandı. Askerlere ateş açılması üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Jandarma özel harekat ekiplerine roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist etkisiz hale getirildi. Fotoğraf karesinde yer alan bu terörist artık yaşamıyor. Biri roket kullanıcısı biri uzaktan suikast silahı Kanas kullanıcısı toplam 11 PKK'lı öldürüldü.

Ve Diyarbakır'ın Sur ilçesi.. 6 mahalle, 1 cadde ve Dağkapı Maydanı'nda yasak 15'inci gününde. Asker ve polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonda teröristler ile sıcak temas sağlandı.

Çatışmalar bugün sabah saatlerinde de sürdü. İlçede yasak süresince 32'den fazla terörist öldürüldü. PKK ilçeyi terk eden vatandaşın evilerini kullanmaya başladı. Teröristler herhangi bir saldırıya karşı evlerin içine bomba bırakıyor.

Mardin'de operasyonlar sürüyor. Dargeçit’te yasak 6’ncı gününe girdi. Örgütün dağ kadrosundan yaklaşık 50 PKK’lının ilçeye geldiği iddia edildi.

Şimdiye kadar 6 PKK’lı öldürüldü. Barikat ve hendekler kontrölü bir şekilde kapatılıyor. İlçeden sık sık silah sesleri duyuluyor.

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı Merkez Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle Mahallelerini kapsıyor. Nusaybin’de bugün sessizlik hakimdi. Esnaf tedirgin olduğu için işyerini açmadı.

ulusalkanal.com.tr