Fransa'da 3 ay daha uzatıldı

Fransa parlamentosunun alt kanadı olan Ulusal Meclis, olağan üstü hal uygulamasının 3 ay uzatılmasını öngören tasarıyı onayladı. Fransa Başbakanı Manuel Valls terör örgütlerinin kimyasal ya da biyolojik saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulundu. Tasarı yarın senatoda görüşülecek.

Fransa'da 3 ay daha uzatıldı

Fransa'da olağanüstü hal uygulaması 3 ay daha uzatılıyor. Bunun için hazırlanan tasarı Fransız Parlamentosu'nun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te onaylandı.

OHAL'in 3 ay daha uzatılacağını Cumhurbaşkanı Hollande açıklamıştı. Hazırlanan tasarı hızla Meclis gündemine getirildi.

Tasarının, Parlamento'nun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te görüşüldüğü oturumda, Fransa Başbakanı Manuel Valls önemli açıklamalar yaptı. Valls, ülkesinde "terör örgütlerinin" kimyasal ya da biyolojik saldırılar düzenleyebileceği uyarısında bulundu. Eleştirilere yanıt veren Valls, "Terörizm Fransa'yı Irak ve Suriye'de olanlardan dolayı değil, doğası gereği vurdu" dedi.

Ulusal Meclis'teki oylamada tasarı onaylandı. Yasa tasarısı, polislerin görevleri dışında silah taşıyabilmelerine imkan tanıyor. Tasarıyla, kamu düzeni için tehdit oluşturduğuna inanılan herkesin ev hapsine alınabilmesi sağlanıyor, mahkeme izni gerekmeksizin polise arama yetkisi veriliyor, gözaltındaki "terör zanlılarının" birbirleriyle iletişim kurmaları önleniyor.

Tasarının yarın da parlamentonun üst kanadı olan Senato'ya gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Paris genelindeki toplantı ve gösteri yasakları Pazar gecesine kadar uzatıldı. Sadece Cuma günü saldırı düzenlenen yerlerde bazı anma törenlerine izin verilecek

ulusalkanal.com.tr

fransa ohal