Ana gündemi Başkanlık Sistemi!

Dün partisinin Afyon il kongresine katılan Başbakan Davutoğlu, kongre öncesi 12 kişilik beyin ekibiyle bir araya geldi. Seçim beyannamesinin ele alındığı toplantının ana gündemi yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi oldu. Erdoğan'a yakın isimlerden oluşan ekibin, Davutoğlu'nun konuşmalarına yön verdiği ortaya çıktı.

Dün partisinin Afyon il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kongre öncesi 12 kişilik beyin ekibi ile bir araya geldi.

Afyon'da 2 gün boyunca kamp yaparak seçim çalışmalarını yönlendiren ekip, Davutoğlu'na seçim beyannamesi ve stratejiler hakkında bilgi verdi.

Masaya yatırılan başlıklar arasında yeni Anayasa, Başkanlık sistemi, açılım süreci, F tipi yapıyla mücadele, yeni seçim sistemi ve ekonomi konuları vardı.

İktidara yakın basın organlarına göre 12 kişilik ekipte; Yalçın Akdoğan, Beşir Atalay, Süleyman Soylu gibi isimlerin yanı sıra AKP'nin seçim kampanyalarını yürüten Reklam Ajansı ve araştırma şirketi ANAR'ın sahibi de yer aldı.

Erdoğan'a yakınlıklarıyla bilinen isimlerden oluşan beyin ekibinin, Davutoğlu'nu, mitinglerde hangi konulara değinmesi gerektiğiyle ilgili yönlendirdiği de belirtildi.

ulusalkanal.com.tr