Çin'den ABD'ye yanıt

ABD'nin bu adımlarına karşı Çin'den diplomasiden vazgeçmeyeceğini duyurdu. Çin Dışişleri'nden yapılan açıklamada ABD, "orta noktada buluşmaya ve salgına karşı mücadelede işbirliğini güçlendirmeye" çağırıldı.

Çin'den ABD'ye yanıt

ABD'nin ‘tüm ilişkileri kesme’ tehdidine Çin'den yanıt geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye "diplomatik" çözüm çağrısı yapıldı. Açıklamada dünyanın Kovid-19 ile mücadele ettiği bir dönemde bu tartışmanın kimseye faydası olmayacağı vurgulandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Başkent Pekin'de basın toplatısı düzeledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın, "İlişkileri keseriz" sözlerini değerlendirdi.

Sözcüsü Lijian, Çin-ABD ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde gelişmesinin her iki ülkenin de temel çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi.

ABD'ye, "salgına karşı işbirliğini güçlendirmeye devam etmeli, ekonomiyi yeniden canlandırmalı. Ancak bu ABD’nin Çin ile orta noktada buluşmasını gerektiriyor" mesajı iletildi.

Çin Dışişleri Sözcüsü Zhao Lijian “Çin-ABD ilişkilerinde istikrarlı bir gelişmeyi sağlamak, her iki ülkedeki insanların temel çıkarları içindir ve dünya barışıyla istikrarına yardım eder” dedi.

ulusal.com.tr

abd çin