Çavuşoğlu’nun tepki gösterdiği Linde, HDP yöneticileriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Suriye konusunda “Neden PKK’yı destekliyorsunuz” sözleriyle tepki gösterdiği İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, HDP yöneticileriyle görüştü. 2021 yılından itibaren Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığına hazırlanan İsveç'in Dışişleri Bakanı An Linde’nin, terör örgütü PKK ve yurt dışındaki uzantılarıyla kurduğu yakın temas dikkat çekici…

Çavuşoğlu’nun tepki gösterdiği Linde, HDP yöneticileriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, PKK konusunda sert tepki gösterdiği İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, dikkat çeken bir görüşme yaptı. Linde, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile İsveç Büyükelçiliği konutunda bir araya geldi.

HDP’den yapılan açıklamada görüşmede, Türkiye'nin Orta Doğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya'daki askeri ve politik rolünün ele alındığı belirtildi. Görüşmeden sonrası üçlü bir fotoğraf çekildi.

2021 yılından itibaren Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanlığını yürütecek olan İsveç'in Dışişleri Bakanı An Linde'nin, terör örgütü PKK ve yurt dışındaki uzantılarıyla kurduğu ilişkiler ise dikkat çekici…

Linde, Temmuz ayında, aralarında silahlı kanat üyelerinin de bulunduğu PKK mensuplarıyla video konferans gerçekleştirdi. 2019 yılında ise PKK’nın Suriye’deki uzantısı SDG'nin sözde Eş Başkanı İlham Ahmed’i birkaç kez makamında ağırladı.

Görüşmelerde terörist İlham Ahmed, Türkiye'nin Suriye’deki operasyonlarına son vermesi için İsveçli Bakandan yardım istedi. Türk Ordusunun teröre karşı operasyonlarını işgal olarak niteleyen Linde ise, Türkiye'yi durdurmak için Avrupa Birliği içinde ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen PKK, Avrupa'da geniş bir hareket alanı buluyor. Terör örgütünün söylemleri, Almanya, Fransa, Hollanda ve İsveç gibi ülkelerde "Kürtlerin görüşü" şeklinde lanse edilerek meşruiyet sağlanıyor. Avrupalı yetkililer ya da Türkiye'deki temsilcileri, terör örgütü üyeliğinden yargılananların duruşmalarına giderken, bir yılı aşkın süredir evlat nöbetindeki Diyarbakır annelerini görmezden geliyor.

ulusal.com.tr

pkk suriye isveç Dışişleri Bakanı