TMMOB'dan Bakanlığa siyah çelenk!

Mühendis ve Mimarlar, meslek odalarının yetkilerini törpüleyen torba yasaya karşı yeniden meydanlardaydı. Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik il müdürlükleri önünde protestolar yapan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Ankara'da da Bakanlığa yürüdü. Oda üyeleri siyah çelenklerini bakanlığa bırakmak isteyince polis engeliyle karşılaştı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği üyeleri, hükümetin torba yasasına karşı Türkiye genelinde eylemdeydi.

Mühedis ve mimarlar illerdeki protestolarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakarak yaptı.

Birlik üyelerinin Ankara’daki eylem adresi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu.

Burada basın açıklamasını yapan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, torba yasanın neden çıkarıldığını anlattı. “AKP İktidarı rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırma hazırlığında” dedi.

Soğancı, son iki torba yasanın imar, yapılaşma ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getirdiğine dikkat çekti ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye seslendi.

Mühendis ve Mimarlar açıklamanın ardından siyah çelengi Bakanlığın önüne bırakmak istedi. Ancak polis engeliyle karşılaştı.

TMMOB üyeleri bunun üzerine çelengi Bakanlığın bahçesindeki bir ağaca bıraktı. Polis de eylemin ardından çelengi indirdi.

ulusalkanal.com.tr