FETÖ'nün şok mangasına operasyon

Fethullah Örgütünün ordu içindeki sızıntı unsurlarına İzmir’de yeni bir operasyon daha düzenlendi. FETÖ’den yana olmayan askeri öğrencileri ordudan uzaklaştıran 12 kişi gözaltına alındı. Sistematik olarak kötü muamele ve işkenceye varan davranışlar sergilediği belirtilen şüphelilerin, “şok mangaları” oluşturdukları, haksız yere sicil bozdukları ve gerçeğe aykırı sağlık raporu düzenledikleri ifade edildi.

FETÖ'nün şok mangasına operasyon

FETÖ kendinden olmayanları belirledi ve daha askeri öğrenciyken ordudan uzaklaştırılmasını sağladı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün orduya sızan unsurlarına yönelik İzmir merkezli bir soruşturmaya daha imza atıldı. Bu kez soruşturmanın kapsamı FETÖ’den olmayan askeri öğrencilere “şekillendirme” ve sınıflandırma” tekniği ile ordudan uzaklaştırılmasıydı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı örgütten olmayanların askerlikten atılmasını sağlayan 15 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. İzmir merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi. Fethullah Gülen’i ABD’de ziyaret ettikleri belirlenen 6 askeri öğrencinin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, Maltepe Askeri Lisesi ve Menteş Askeri Kampı'nda Fethullah unsur olmayan öğrencilere sistematik mobbing uyguladığı öğrenildi. FETÖ’cü olmadıkları için kötü muamele ve işkenceye varan davranışlara maruz kalan askeri öğrencilerin “şok mangaları”, haksız yere sicil bozma ve gerçeğe aykırı sağlık raporu düzenleme ile askerlikten atıldıkları ifade ediliyor.

Soruşturma, Kara Harp Okulu darbe girişimi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan eski Albay Erdoğan Kurt’un bilgisayarında bulunan belgeye dayanıyor. 21 Kasım 2010 tarihli belgede FETÖ’cü olmayanlar askeri öğrencilerin nasıl hedef alınarak uzaklaştırılacağına ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı belirtiliyor.

Belgede, askeri öğrencilerin “şekillendirme” başlığı altında hangi yöntemlerle okuldan uzaklaştırılacağına yer veriliyor.

FETÖ’cü olmayan personelin okuldan uzaklaştırılması için yapılan bir diğer yöntem de “sıfırlamak” olarak biliniyor. Bu uygulama kişileri, meslekten ayrılmaya zorlamak için elverişli bir ortam hazırlamak anlamına geliyor. "Sıfırlama" yöntemiyle hedef personel üst amirlerle karşı karşıya getiriliyor, küçük anlaşmazlıklar disiplinsizlik gibi abartılıyor ve disiplin hükümleri işletilerek FETÖ unsuru olmayan askeri öğrenciler ordudan uzaklaştırılıyor.

Darbeci Albayın bilgisayarındaki belgede ayrıca, FETÖ'nün öğrencileri örgüte kazanma metotlarına da anlatıldığı ifade ediliyor.

ulusal.com.tr

fetö