'Tank göndermeyi en iyi siz bilirsiniz'

Rusya’dan ABD’ye çok sert tepki geldi. Tepkinin nedeni olarak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'ın sözleri oldu.

'Tank göndermeyi en iyi siz bilirsiniz'

Ukrayna krizinde ABD’ye Rusya’dan zehir gibi yanıt geldi. Pazar günü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Rusya’nın Ukrayna’ya tanklar göndermesinin, vahim bir hata oluşturacağını söylemişti.

Rus Dışişleri Bakanlığı kaynakları, haber ajanslarına göre Rice’a şu yanıtı verdi:

"Sayın Susan Rice’ın uzman görüşünü dikkate aldık. Düşüncesinin engin bir tecrübeye dayandığını biliyoruz. ABD hükümeti, Batı demokrasisinin değerlerini tehlike altında görüdüğü ya da yerel hükümetlerin kontrolden çıktığını tespit ettiği zaman dünyanın birçok yerine Amerikan askeri yollamıştır. Rice’ın bu tecrübeyle konuştuğunu dikkate alıyoruz.“

Russia Today televizyonunun da aktardığı Dışişleri kaynağı, „Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın bu tavsiyeyi, askeri güç kullanmayı düşünmesi takdirinde kendi hükümetine de vermesini bekliyoruz“ dedi.

Medvedev: kara maskeli kalaşnikoflu adamlar

Rusya Başbakanı Medvedev, şu anda Kiev’de bir hükümet göremediğini açıkladı. Medvedev, „ellerinde kalaşnikof tüfekleriyle Kiev sokaklarında dolaşan kara maskeli insanlar, kendilerini hükümet sanıyorsa, böyle bir hükümetle işbirliği oldukça zor olacak“ dedi.

Medvedev, "şu an Kiev’de görüşebileceğimiz kimse yok“ dedi. Rus başbakanı, yürürlükte olan anlaşmaların uygulamasının devam edeceğini belirtti, bunun gaz ticareti için de geçerli olduğunu söyledi. Medvedev, anlaşma tarihleri sonrasında ne olacağının ise Ukrayna hükümetiyle görüşmelere bağlı olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

rusya amerika Ukrayna