CHP Gençlik Kolları'ndan heykel savunması

CHP Gençlik Kolları'ndan heykel savunması

CHP İstanbul Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Emre Bektaş, PKK'nın diktiği heykelin indirilmesine tepki gösteren bir twit attı. Ufuk Emre Bektaş, daha önce de Türklerin Ermenilere soykırım uyguladığını savunan paylaşımlarda bulunmuştu.

PKK'nın ilk silahlı eylemini yapan Mahsum Korkmaz'ın PKK'lılar tarafından Diyarbakır Lice'ye dikilen heykeli dün güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla indirilmişti. CHP Bahçelievler Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Emre Bektaş, heykelin indirilmesine karşı çıkan bir twit attı. Ufuk Emre Bektaş o twitinde, "Heykelleri yıkabilirsiniz, kitapları yakabilirsiniz ama fikirleri asla! #Lice" ifadelerine yer verdi.

Ermeni Soykırımı'nı da savunmuştu

Bektaş ayrıca Ermeni Soykırımı iddialarını da savunan paylaşımlarda bulunmuştu. Ufuk Emre Bektaş, Facebook profilinden konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Evet Ermeni soykırımını Türkler yaptı. Yüzyıllardır kandan, kinden, nefretten beslenen bir millet ki bugün yine Ermenileri, Alevileri, Kürtleri ezmeye, yakmaya, katletmeye devam ediyor... Inkarı ise katliamı meşrulaştırmaktır. Günümüz Türkiyasında biz bu inkarcılara insanlıktan nasibini almamış Faşistler diyoruz!!"

Gelen tepkiler üzerine Facebook'unu kapatan Bektaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.