ABD vurdu, PKK/PYD bayrak dikti

Suriye'de Amerikan ordusunun kara birliği olarak görev yapan PKK'nın Suriye kolu PYD , Ayn İssa kasabasını ele geçirdi. Rakka'nın 35 kilometre kuzeyindeki kasabanın kontrolünü alan PYD Kamışlı'dan Ayl el Arap'a kadar olan yaklaşık 400 kilometrelik koridora hakim oldu.

ABD vurdu, PKK/PYD bayrak dikti

Amerikan savaş uçakları bombaladı, PYD bombardıman altındaki bölgelere bayrak dikti. Suriye'nin kuzeyinde Kamışlı'dan Ayn el Arap'a kadar olan yaklaşık 400 kilomtrekil alan PYD kontrolüne verildi.

Tel Abyad'ın PYD'ye geçmesinin ardından çatışmalar yoğunlaştığı bir başka nokta da Rakka'nın 35 kilometre kuzeyindeki Ayn İssa kasabasıydı. Kasaba hem Tel Abyad'ın güvenliği hem de Kamışlı ile Ayn el Arap arasındaki bağlantının sağlanması için önemliydi.

ABD savaç uçakları, IŞİD'in Rakka'ya giden ikmal yollarını kesmek için Ayn İssa'da hava saldırılarını yoğunlaştırdı. IŞİD mevzileri bombardımanla yok edildi.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD de ÖSO ve diğer bazı örgütlerle birlikte ABD savaş uçaklarının gölgesinde kara saldırılarını sürdürdü. Ve Ayn İssa kasabası PYD'ye teslim edildi.

ulusalkanal.com.tr