CHP Atatürk'ü, ben CHP'yi bıraktım

CHP'den istifa eden Belediye Başkanı Özenir, eski partisinin AKP'nin ömrünü uzattığını belirtti, Defne için gelecek planlarını açıkladı

CHP Atatürk'ü, ben CHP'yi bıraktım

Hüseyin Güler

Hatay'a bağlı Çekmece Belediyesi Başkanı Dr. Cafer Özenir, geçen hafta CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Özenir, önümüzdeki yerel seçimlerde Defne ilçesinden belediye başkanlığına aday olacak. Özenir, CHP'den istifa etme nedenlerini ve Defne için projelerini Aydınlık'a anlattı.

- Niçin istifa ettiniz?

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ve devrimlerine tam anlamıyla inanmış ve hayat felsefesi haline getirmiş biri olarak, gelinen noktada üzülerek de olsa CHP'den istifa etmek zorunda kaldım.

CHP, gün geçtikçe halkın beklentilerinden çok uzak politikalar izleyip, ana muhalefet partisinin asli görevi olan muhalefet görevini yerine getiremediği gibi, iktidar olma hedefinden de uzaklaşmakta.

'AKP'nin Ortaçağ siyasetine teslim'

CHP, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının karşısında maalesef yapması gerekenlerin çok uzağında. Suriye politikasından AB katılım sürecine kadar, AKP'nin Ortaçağ zihniyetine teslim olmuş ve bir yerde AKP'nin yaşam süresininin uzamasına bilerek veya bilmeyerek katkı vermiştir. Özetle, dış politikada AKP'nin Ortaçağ zihniyetine teslim olması, iç politikada yetersizliği, yerel yönetimlerde halkın beklentilerinin çok uzağına düşmesi ve "halka rağmen halk adına karar verme"si, aday belirleme çalışmasının üyelerden habersiz, kapalı kapılar ardında yürütülmesi ve en önemlisi halkla arasında ciddi bir iletişim zafiyeti olması, CHP'den istifa etme nedenlerimdir.

- Bu dönemde sıkıntılarınız neydi?

Sıkıntılarımın başında iletişimsizlik geliyor. İkincisi CHP'de önyargılar hâkim. Üçüncüsü yetkili muhatap olmaması. Dördüncüsü ve en önemlisi parti üyelerinin yapıcı eleştiri ve önerilerinin dikkate alınmaması. Bu durumda yapılabilecek iki şey kalıyor. Parti içinde kalarak yanlışlara müdahale etmek ya da üyelikten istifa etmek. Ben istifa etmeyi tercih ettim. Çünkü benim için halk önemlidir. Ben yerel yönetimlerde bulunup halka hizmet etmek, halkın sorunlarına çare bulmak, halkla yan yana mücadele etmek arzusunda olduğumdan CHP üyeliğinden istifa ettim.

- Bundan sonra Defne için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Defne'de halkçı bir belediye

Çekmece belediyesindeki tecrübelerimizden de faydalanarak Defne belediyesinin inşa sürecine katkı yapmak. Defne halkının sosyal ve kültürel yapısına uygun bir belediye hizmeti sunmak. Ben ve ekibim bu duygu ve düşüncelerle, Defne belediye yönetimine talibiz. Açık, net, kararlı ve azimli bir şekilde Defnelilerin hak ettiği örnek, halkçı belediyeciliği sunmak üzere göreve hazır olduğumuzu bir kez daha sizin aracılığınızla kamuoyuna ilan ediyorum.

- İstifa sonrasında ne gibi tepkiler aldınız?

"Olumlu tepkiler de aldım, olumsuz da. Bana göre önemli olan, olumlu tepkilerin oranı. %75-80 oranında olumlu tepki aldığımı söyleyebilirim. Bu da gelecekte yapacaklarım için büyük bir umut. Çünkü doğru olanı yaptığımdan en ufak bir şüphem olmadığı gibi, yarınlara daha umutla, cesaretle bakabilmenin rahatlığını yaşıyorum. Umut ve cesaret beraberinde başarıyı getirecektir.

Buna inancım tam. Ayrıca, ilginizden dolayı Aydınlık gazetesinin tüm emekçilerine saygı ve sevgilerimi sunarım.

ulusalkanal.com.tr

hatay chp atatürk istifa