Güvenlik güçlerine suikastleri ABD'li Delta Force ekiplerinin eğittiği PKK'lılar yaptı

Güvenlik güçlerine peş peşe düzenlenen suikastlerin arkasından Amerika ve kara gücü PKK çıktı. Kürtçe ve Türkçe bilen ABD Özel Kuvvetleri ‘Delta Force’ ekiplerinin özel eğitim verdiği PKK'lı suikast timlerinin gruplar halinde Türkiye'ye sızdığı belirlendi. Suriye'nin Kuzeyindeki PYD kantonlarında eğitilen PKK'lı suikastçilerin sayısının binden fazla olduğu tahmin ediliyor.

Güvenlik güçlerine suikastleri ABD'li Delta Force ekiplerinin eğittiği PKK'lılar yaptı

Ceylanpınar'da polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak, 22 Temmuz'da kaldıkları evde susturuculu silahla başlarından vurularak şehit edilmiş halde bulunmuştu. Bu beklenmedik saldırıyı kendilerini “Apocu Fedai Timi” olarak adlandırılan suikast ekibi üstlenmişti. PKK'lılar suikast sonrası Suriye’nin Resulayn kasabasına kaçmışlardı.

1 gün sonra bu kez Diyarbakır'da kaza ihbarıyla çağrılan trafik polisleri pusuya düşürüldü. Tutanak hazırlayan polislere ara sokaktan çıkan yüzleri maskeli iki kişi çarpraz ateş açtı. Trafik polisi Tansu Aydın şehit oldu.

4 gün sonra bu kez Malazgirt Jandarma Binbaşı Komutanı Arslan Kulaksız suikastçıların hedefi oldu. Binbaşı Kulaksız'ın özel otomobiline ilçe merkezinde silahlı suikast düzenlendi. Arslan Binbaşı eşi ve çocuğunun gözleri önünde şehit oldu.

1 gün sonra Şemdinli'de sivil kıyafetiyle bankamatiğe giden Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya suikaste uğradı. Başından vurulan Sarpkaya şehit düştü.

Güvenlik güçlerine yerleşim yerlerinde peş peşe düzenlenen saldırılar ilk bakışta PKK’nın klasik eylemleriyle benzerlik göstermiyordu. Ancak istihbarat birimlerinin yaptığı detaylı incelemelerde ilginç bulgulara ulaşıldı. Suiskastlerin arkasından PKK ve Amerika çıktı.

Terör örgütü PKK 3 yıl önce Suriye’nin kuzeyinde kantonlarla birlikte, buraların savunması için YPG kampları da kurdu. Bu kamplar, özellikle doğu ve güneydoğu illerinden Suriye'ye götürülen PKK'lıların eğitim merkezleri oldu. PKKlılları eğiten ise Arapça, Kürtçe ve Türkçe bilen ABD Özel Kuvvetleri ‘Delta Force’ ekipleriydi.

‘Delta Force’ askerleri temel silah eğitimi verdiği pkklıları şehir savaşına hazırladı. PKK'lıların bazılarına istihbarat toplama, bazılarına patlayıcı yapımı, bazılarına da suikast ve meskun mahallerde baskın konularında özel eğitimler verildi.

Ayrıntılı eğitimden geçen pkklı gruplar, IŞİD’e karşı tecrübe edindikten sonra 2015'in ilkbaharında küçük gruplar halinde Türkiye’ye gönderildiler. Bu dönemde Suriye'nin Kuzeyindeki YPG noktalarından Türkiye'ye ciddi silah ve mühimmat sevkıyatı yapıldı. Genelkurmay bu silahların öenmli bir bölümünü sınır kontrollerinde ele geçirdi.

ABD Özel Kuvvetleri Delta Force tarafından eğitilip gönderilen pkklıların sayısının bini aştığı tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr