İran'ın dini lideri Hamaney'den ABD'ye sert uyarı

İran dini lideri Ayetullah Hamaney ülkesiyle küresel güçler arasında imzalanan nükleer anlaşmaya ilişkin Amerika ve Batı'yı uyardı.... “Yaptırımlar kaldırılmazsa anlaşmayı uygulamayız” diye konuştu. Öte yandan Obama yönetimi anlaşma için ikna turları çerçevesinde Beyaz Saray’da Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’i ağırlayacak.

İran'ın dini lideri Hamaney'den ABD'ye sert uyarı

İran ile küresel güçler arasında varılan nükleer anlaşmaya rağmen İran’a yönelik yaptırımlar sürüyor. İran dini lideri Ayetullah Hamaney yaptırımlar konusunda Amerika ve Avrupa ülkelerini sert bir dille uyardı. Yaptırımların kaldırılmaması halinde nükleer anlaşmanın uygulanmayacağını belirtti.

Hamaney İran’ın nükleer müzakarelere yaptırımların kaldırılması şartıyla katıldığını söyledi. “Yaptırımların çerçevesi korunacaksa biz neyi müzakere ettik?” dedi. Amerika’nın yaptırımları kaldırmak yerine askıya almak istediğini belirten Hamaney yaptırım konusunun çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti.

Amerika ise anlaşmaya ilişkin ikna turlarını sürdürüyor. ABD Başkanı Barack Obama nükleer anlaşmaya karşı olan Suudi Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’i bugün Beyaz Saray’da ağırlayacak.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes zirveye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rhodes iki liderin görüşmede nükleer anlaşma ve Ortadoğu’daki gelişmeleri ele alacağını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkililerinden Jeff Prescott da ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiyi “kalıcı, derin ve kapsamlı” olarak nitelendirdi. Suudi Arabistan Kralı Selman, Amerika’ya tahta geçmesinin ardından ilk ziyaretini yapmış olacak.

ulusalkanal.com.tr