8 darbecinin sığınma taleplerine ilişkin mülakatlar alınıyor

Fethullahçı Darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin sığınma talepleriyle ilgili işlemler bugün başlatıldı. Darbeciler Ağustos sonuna kadar mülakattan geçecek ve iltica taleplerinin gerekçelerini anlatacak.

8 darbecinin sığınma taleplerine ilişkin mülakatlar alınıyor

FETÖ'cü darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin siyasi sığınma taleplerine ilişkin mülakatlar bugün başladı.

Ağustos ayı sonuna kadar ikisi yarbay, dördü yüzbaşı ve ikisi astsubay 8 firari asker mülakattan geçecek ve iltica taleplerinin gerekçelerini anlatacak.

Ardından siyasi sığınma taleplerinin ayrıntılı olarak incelenmesi süreci başlayacak.

İlk aşamada verecekleri mülakatlardan sonra, sığınma talepleri ret edilirse, 8 darbecinin temyize başvurarak ikinci bir mülakattan geçmeleri öngörülüyor.

Bu sürenin de eylül ayı ortalarını bulabileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın 8 darbeci askerin iadesi ile ilgili hazırlanan dosyaları da Yunan Adalet Bakanlığı tarafından incelemeye alındı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın dünkü telefon görüşmesinde Başbakan Binali Yıldırım'a askerlerle ilgili kararı yargının vereceği ve yargı işlemlerinin gecikmeye maruz kalmayacağını söylediği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr