Şehit pilotlar için tören düzenleniyor

Malatya'da düşen iki uçakta şehit olan 4 pilot için Erhaç Hava üssünde askeri tören düzenlendi. Memleketlerine uğurlanan şehitlerden üçü gözyaşları arasında toprağa verildi

Şehit pilotlar için tören düzenleniyor

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Hava Pilot Yüzbaşı Onur Özkaya, Hava Pilot Üsteğmen Özgür Özbahçeci, Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay.

Türkiye 4 demir kanadı için ağladı.

Malatya Erhaç'taki 7'nci Ana Jet üssüne bağlı 173'ncü Filo görevlileri, hayatlarındaki en zor görev için bir araya geldiler. Gözlerde yaş, yüreklerde hüzün vardı. İkili kol halinde eğitim uçuşuna gönderdikleri 4 demir kanat, peş peşe dizilmiş cenaze araçlarıyla geri döndü meydana. En acı dönüştü bu. (01:13 - 01:22 cenaze araçları)

Tören askerlerinin omuzlarında indirildiler cenaze araçlarından, tören için hazırlanan katafalklara konuldular.

Dayanamadı anaları, eşleri gidip tabutlarına sarıldılar.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kuvvet Komutanları, yerel erkan, çok sayıda asker ve şehit yakınları katıldı askeri törene. Haklar helal edildi, naaşlar son kez vurgunu oldukları uçaklara taşındı.

Şehit Binbaşı Salih Sezer'in cenazesi Eskişehir'e, Şehit Üsteğmen Zeynel Özbahçeci'nin cenazesi Konya'ya, Şehit Onur Özkaya'nın cenazesi İzmir'e, Şehit Üsteğmen Salih Atalay'ın cenazesi ise İstanbul'a gönderildi. Aileleriyle çıktılar son uçuşlarına.

4 ve 7 iki kız çocuk babası olan Binbaşı Sezer'in naaşı helallik alınmak için önce baba ocağına ardından cenaze namazı için Reşadiye Camii'ne götürüldü. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Eskişehir'deki Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Üsteğmen Özbahçeci'nin cenazesi memleketi Konya Ereğli'de dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

6 gün önce kaybettiği babaannesinin evinin önünde helallik alınan 29 yaşındaki şehidin naaşı daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Şehidin eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Özbahçeci, henüz 2 yaşındayken kaybetmişti babasını. 2 yaşındaki kızı Zeynep'te aynı kaderi paylaştı.

Şehit Özbahçeci'nin naaşı cenaze namazının ardından Meydanbaşı Şehitliği'ne defnedildi.

İzmir'e de düştü şehit acısı. Üsteğmen Osman Onur Özkaya'ydı o acının adı.

Karşıyaka'daki Beşikcioğlu Camii'nde düzenlendi cenaze töreni. Duygu dolu anlar vardı. Şehidin eşi, Türk Bayrağa sarılı tabutu öperek gözyaşlarına boğuldu.

2 yaşındaki Doruk'un ise babasının şehit olduğundan habersiz etrafı seyretmesi yürekleri dağladı.

Gözyaşlarına hâkim olamayan şehidin anne ve babası ayakta durmakta zorlandı. Yüreği o acıyı kaldıramayan anne baygınlık geçirdi. Şehit babası ise asker selamıyla uğurladı evladını. Şehit Özkaya'nın naaşı Kadifekale Mezarlığına defnedildi.

Şehit üsteğmen Yasin Atalay'ın naaşı ise İstanbul'a getirildi. Askerler tarafından omuzlara alınan şehit cenazesi tören mangası tarafından cenaze arabasına taşındı. Yakınları tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

GATA'ya kaldırılan Şehit Atalay'ın cenazesi yarın Selimiye Camii'nde düzenlenecek töreninin ardından Edirnekapı Şehitliğine defnedilecek.

tören şehit malatya pilot akçadağ