Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov: Barışı, Türkiye ile birlikte tesis edebiliriz

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye ve Rusya’nın Suriye’de birlikte yapacağı hamlelerinin dünyadaki barışı tesis etmek için çok önemli olduğunu söyledi. Türkiye ile önümüzdeki dönem ekonomik ilerlemelerin yaşanacağını kaydeden Karlov, iki ülke arasında siyasi, savunma sanayi ve enerji konularında işbirliği olabileceğini belirtti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov: Barışı, Türkiye ile birlikte tesis edebiliriz

"Suriye’de yaşanan savaşta Türkiye ile Rusya’nın işbirliği dünyadaki barışı tesis eder." Bu değerlendirme Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a ait.

Milliyet gazetesine konuşan Karlov, Türkiye ile Rusya ilişkileriyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Suriye’deki savaşı durdurmak için Türkiye ile Rusya’nın birlikte yapacağı hamlelerin çok önemli olduğunu söyleyen Karlov, “Dünyadaki barışı birlikte tesis edebiliriz” ifadesini kullandı.

Suriye’nin devlet bütünlüğünü desteklediklerinin bir kez altını çizen Karlov, bu konuda Türkiye’nin dış politika hamlelerinin önemine değindi.

Rus büyükelçi, Başbakan Binali Yıldırım’ın Aralık ayında Moskova’ya yapacağı ziyaretin ekonomik içerikli olacağını da belirtti. Karlov, “İki lider, iki ülkenin ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması gerektiğini söylemeliler. En büyük temennimiz ilişkileri daha üst sevilere çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

Karlov Türk Akımı ile ilgili de konuştu. Türk Akımında Ankara’nın tüm yaptırım tehditlerine rağmen Avrupa Birliği’ne bir tür yanıtı olduğunu söyleyen Karlov, ülke menfaatlerini düşünerek yaptığı dış politika hamlelerinden dolayı Erdoğan’ı takdir ettiklerini belirtti.

Rus büyükelçisi Karlov, iki ülkenin savunma sanayi, uzay teknolojisi ve enerji konularında daha fazla işbirliği yapabileceğini de söyledi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya suriye Barış ankara büyükelçisi andrey karlov