Romanya'da yakalanan o polisler Türkiye'de

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştiren F tipi 2 polis Türkiye'ye iade edildi. Romanya'da yakalanan eski emniyet müdürü Sedat Zavar ve eski polis memuru İlker Usta, THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a getirildi.

Romanya'da yakalanan o polisler Türkiye'de

Romanya'da yakalanan 2 F tipi polis Türkiye'ye iade edildi. Polisler akşam saatlerinde İstanbul'a getirildi.

F tipi örgütün; dönemin Başbakan'ı Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisine böcek olarak tabir edilen dinleme cihazı yerleştirdiği ortaya çıkmıştı. Örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyonlarda şüpheli iki polisin yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Şüpheli polisler bir süre sonra Romanya'da yakalanarak tutuklandı. Romanya'ya iltica talepleri reddedilen eski emniyet müdürü Sedat Zavar ve eski polis memuru İlker Usta Türkiye'nin iade talebi üzerine Türkiye'ye gönderildi.

İki şüpheli, THY'nin tarifeli uçağıyla saat 23. 40'ta İstanbul'a getirildi. Atatürk havalimanı A Kapısı'nda terörle Mücadele Ekiplerine teslim edildi.

Zavar ve Usta, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan romanya