CHP'li Güler'den HDP'li Önder'e özerklik yanıtı

“Özerklik yerel iktidar kurmak ve bölünmek demek” CHP milletvekili Birgül Ayman Güler, HDP'li Sırrı Sürayya Önder'in özerliklik savunmasına yanıt verdi. Yerel yönetimleri güçlendirmek ile özerklik arasındaki ayrıma dikkat çeken Güler, “CHP de özerklik kervanına güç veriyor” ifadesini kullandı.

CHP'li Güler'den HDP'li Önder'e özerklik yanıtı

CHP Milletvekili Birgül Ayman Gülerözerklik tartışmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Güler, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in “Özerklik bölünmek değil, yerel yönetimleri güçlendirmektir” şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Aydınlık'taki köşesinde özerkliğin yerel iktidarlar kurmak olduğu anlattı.

"Yerel Yönetimi güçlendirmek, yerel demokrası demektir. Cümle alem biliyor ki özerklik bölünme demektir. Oysa özerklik, yerel iktidar kurmak demektir. Yerele idari ve siyasal hükmetme gücü vermek. "

Mensubu olduğu partinin de özerklik kervanına katıldığını kaydeden Güler, "Özerklik sözünün başına “demokratik” sözcüğünü eklemek söze yumuşatıcı döküyor okadar. CHP yönetimi de bu kervana “Yerel Yönetimler Özerklik Şartı”nın tüm çekincelerini kaldırma vaadiyle katılarak güç veriyor. " dedi.

Kalıcı barış sözlerinin etnikçi anayasa demek olduğunu belirten Güler, Süheyl Batum'un da Anayasa Komisyonu'nda Türk vatandaşlığını savunduğu için CHP'den ihraç edildiğini belirtti.

"Barışın kalıcısı, işaret parmaklarının “yeni anayasaya” çevrilmesiyle sonuçlanıyor. Kalıcı barış etnikçi anayasa gelsin demek. Prof. Dr. Süheyl Batum, Anayasa'dan Türk vatandaşlığının çıkarılamayacağını savundu. Partiden ihracını bir açıklama bahanesine dayandırmak bu gerçeği örtmeye yetmiyor."

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi chp özerklik Sırrı Süreyya Önder Birgül Ayman Güler yanıt hdp