Erdoğan: Amerika sıcak değildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sınırlarını tehdit altında olması durumunda TSK'nın bu tehdite karşı harekete geçeceğini söyledi. ABD'nin en başta uçuşa yasak bölgeye de sıcak bakmadığını kaydeden Erdoğan "Zannediyorum bu iş oturacak" dedi.

Erdoğan: Amerika sıcak değildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'den dönerken uçakta gazetecilerin IŞİD koalisyonuyla ilgili sorularını yanıtladı.

Rehinelerin kurtarılması sonrası Türkiye'nin pozisyonun değiştiğini belirten Erdoğan, TSK'nın tehlike durumunda harekete geçeceğini söyledi.

"SINIR TEHLİKESİNE KARŞI ASKERİ HAREKAT"

Burada birinci derecede etkilenen ülke konumundayız. Bizim hudutlarımız kim tarafından korunuyor, asker tarafından; dolayısıyla böyle bir tehdit altında olduğumuz zaman askeri harekat buna karşı yapılacaktır. Sınırlarımız tehdit altına giriyorsa bu adımların da atılması lazım.

Suriye tarafında tampon yerine güvenlikli bölge kurulabileceğini belirten Erdoğan, derinliğinin ne kadar olacağını açıklamadı, "bu sır" dedi.

Erdoğan güvenlikli bölge adımının da koalisyon ülkeleriyle birlikte atılacağını belirtti. Güvenlik Konseyi kararı için "artık o safhalar geçildi" ifadesini kullanan Erdoğan, "güvenli bölgeyi" koalisyonun ilan edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Amerika'nın itirazlarını da değerlendirdi.

"ABD SICAK DEĞİLDİ"

"(Türkiye'nin) Tezini kabul ettirmiştir anlamında değil de ona bakarsan uçuşa yasak bölgede de önce sıcak değillerdi, güvenli bölgede de. Ama zannediyorum şimdi bu iş oturacak..."

Erdoğan ayrıca ABD'nin bombalamayla Kuzey Irak'ın kurtardığını dile getirdi, "Son yaptığı harekatla da Kobani'nin ele geçirilmesini engellemiştir" dedi. Erdoğan gelişmelerin açılım sürecini etkilemesi konusunda da "O farklı bir şekilde yürüyor. Sınırlarımızın içinde attığımız bir adım" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr