Rusya'dan Batı'ya jet yanıt

Avrupa Birliği'nin Rusya'ya karşı ek yaptırım kararına Moskova yanıt verdi. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, "Batı enerji ve finans sektöründe yeni yaptırımlar getirirse, Rusya hava sahasını kapatacak" dedi. Medvedev, yeni yaptırımlar kaşrısında Rusya'nın yüzünü Asya-Pasifik'e döneceğini de belirtti.

Rusya'dan Batı'ya jet yanıt

Atlantik cephesinin Rusya'ya karşı yaptırım politikalarına Moskova'dan sert yanıt geldi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Avrupa Birliği'nin enerji ve finans sektöründe yeni yaptırımları devreye sokması durumunda Rusya'nın hava sahasını uçuşa kapayacağını söyledi.

Medvedev, Rus hava sahasından mahrum kalan Batılı havayolu şirketlerinin iflasla karşı karşıya geleceklerini vurguladı.

NATO'nun Ukrayna krizinde Rusya'yı suçlayan tavrına dikkat çeken Medvedev, "Rusya'ya yaptırım uygulayarak Ukrayna'ya barış getiremezler" dedi. Ekonomik yaptırımların küresel güvenliği tehdit edeceğini vurgulayan Rusya Başbakanı, "Batılı ortaklarımız arasında bu çılgınca kararı verecek kimsenin olmadığını umuyorum" dedi.

Medvedev, NATO ve AB'nin tavrına karşılık Moskova'nın yüzünü Asya-Pasifik'e döneceğinin altını çizdi. Çin, Hindistan ve Vietnam'la ticaretin geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Medvedev, "Rusya bölgede etkin rol almalı" dedi.

Öte yandan Avrupa Birliği'nin Rus petrol ve savunma endüstrisine karşı yeni yaptırımlarını Salı günü devreye sokması bekleniyor. Brüksel'in hedef tahtasında Gazpromneft, Transneft ve Rosneft gibi şirketler yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr