İsrail: Türkiye ile ilişkiler eskisi gibi olmalı

İsrail Doğu Avrupa doğalgazını Avrupa'ya pazarlamak için Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duyduğunu açıkladı. İsrail Enerji Bakanı, ''Bu gazın Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve Avrupa ülkelerine ulaşması için ilk önce İsrail-Türkiye ilişkileri eskisi gibi olmalı" ifadelerini kullandı.

İsrail: Türkiye ile ilişkiler eskisi gibi olmalı

İsral, Avrupa pazarına sunmak istediği Doğu Avrupa Doğalgazı için Türkiye ile ilişkileri iyileştirme peşinde. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz'ın yaptığı son açıklamalar bu yönelimi açıkca ortaya koydu.

İsrailli Bakan, bir Yunan gazetesine verdiği demeçte "Doğu Avrupa doğalgazı Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve Avrupa ülkelerine ulaşması için ilk önce İsrail ile olan ilişkileri eskisi gibi iyileşmeli Türkiye olmazsa olmaz'' ifadelerini kullandı.

Doğu Akdenizden çıkacak doğalgaz miktarının, tahmin eilenden çok daha fazla olduğunu belirten İsrail Enerji Bakanı, "Önümüzdeki dönemde İsrail'in münhasır deniz bölgesinde yeni aramalara başlayacağız'' dedi.

İsrail doğalgaz araştırmalarındaki ortağı Kıbrıs Rum kesiminin lideri Nikos Anastasiadis ise Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması için Kıbrıs sorununun çözümünü şart gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr