Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Filistin diplomasisi sürüyor. Erdoğan İsrail'in saldırılarını Libya, Irak, Kırgızistan ve Nijerya liderleriyle telefonda görüştü. Erdoğan, bölge ülkelerin haklı davasında Filistinlilerle dayanışma göstereceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Filistin diplomasisi

İsrail'in insanlık dışı saldırılarına karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiği başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile telefonda görüştü. İkili ilişkiler ile bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile de değerlendirme yaptı.

Erdoğan, Filistin'e yönelik saldırıları dolayısıyla uluslararası camianın hukuk, adalet ve vicdan yoksunu İsrail'e gereken dersi vermesi için çabaladıklarını vurguladı. Nijerya'nın da Filistinlilerle dayanışma göstereceğine inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiğindeki isimlerden biri de ırak başbakanı Mustafa Kazımi oldu. İsrail’in saldırıları görüşmede ele alındı.

Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzay ile de değerlendirmelerde bulundu. İsrail’e gereken dersin verilmesi amacıyla uluslararası alandaki girişimlerde birlikte hareket etmenin önemli olduğu vurgulandı.

libya erdoğan saldırı israil ırak cumhurbaşkanı erdoğan filistin nijerya adalet diplomasi Kırgızistan Dayanışma Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe libya milli birlik hükümeti Dibeybe Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari hukuk vicdan İsrail saldırıları