Çelik'ten Arınç'a "Gerek yok" açıklaması

AKP'de genel başkan ve başbakanın belirleneceği olağanüstü kongre yarın yapılacak. Kongre hazırlıkları sürerken parti sözcüsü Hüseyin Çelik, basının karşısına geçti. Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "istifa" açıklamasını değerlendirdi, "Kimsenin istifa etmesine gerek yok. Başbakan değiştiğinde zaten hükümet üyeleri düşer" dedi. Çelik, yeni kabine ile ilgili açıklama yapmaktan da kaçındı.

AKP'nin olağanüstü kongresi için geri sayım başladı. Parti genel başkanı ve başbakanın belirleneceği kongre için son hazırlıklar yapılıyor.

Ankara Arena Salonu'nda kongre hazırlıkları sürerken AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, kongre ile ilgili bilgi verdi.

Çelik, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı "Yeni başbakana kendi ekibini seçme hakkı verdik" şeklindeki ifadelerini değerlendirdi. Arınç'ın, istifaya yorumlanan sözleri için "Zaten başbakanın değiştiği gün hükümet üyeleri düşer" dedi.

Çelik, yeni kabine konusunda konuşmaktan kaçındı.

Çelik, muhalefetin Köşk seçiminden sonraki tutumunu eleştirdi, örneği de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli üzerinden verdi.

ulusalkanal.com.tr