Çözüm Yeniden Üretim Ekonomisi

İşçi Partisi Antalya Öncü Kadın Yerli Malı Haftası Nedeniyle Kermes Düzenledi

Çözüm Yeniden Üretim Ekonomisi

12-18 Aralık Yerli Malı ve Tutum Haftası nedeniyle İşçi Partisi Antalya Öncü Kadın, Karaalioğlu Parkı içinde kermes düzenledi. Yerli Malı haftasının içinin boşaltıldığını belirten Öncü Kadınlar, 'Yerli Malına dönmeden, yerli malı tüketmeden milli ekonomi yaratılamaz.' dedi.

Yerli Malı Haftasının İçi Boşaltıldı

Öncü Kadın Antalya İl Başkanı Sevda Sabuncu, Yerli Malı haftasının içinin boşaltılarak ,okullarda kuruyemiş meyve törenine dönüştürüldüğünü belirtti. Sabuncu, '1980 sonrası Özal Döneminde başlayan özelleştirmeler , ardından 1995 yılında AB ile imzalanan Gümrük Birliği anlaşması ile Türk Malı'na indirilen ağır darbeler AKP İktidarıyla doruğa ulaşıyor.' dedi.

Çözüm Yeniden Üretim Ekonomisi

Çözümün yeniden üretim ekonomisinde olduğunu vurgulayan Sabuncu, şunları kaydetti; 'Yeniden Türk Malını koruyan Gümrük duvarı, yeniden tarımı ve hayvancılığı destekleyen ekonomik program.Dünyanın bölgesel savaşlardan daha büyük çaplı çatışmalara doğru sürüklendiği günümüzde, yapılması gereken en önemli şey Milli Ekonominin yeniden inşa edilmesi ve güçlendirilmesidir.'

Öncü Kadınların Emperyalizmin dayattığı çılgın tüketime hayır dediğini belirten Sabuncu, 'İsraf etmiyoruz, yerli malı yerine ithal mal kullanmıyoruz' dedi.

Haber: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr