Davutoğlu'ndan düşürülen uçakla ilgili açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu düşürülen Rus uçağı ile ilgili konuştu. Dost-düşman ayrımı yapmayan Davutoğlu, "hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir" dedi

Davutoğlu'ndan düşürülen uçakla ilgili açıklama

"Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz." Suriye'de terör örgütlerine yönelik operasyon düzenleyen Rus savaş uçağının düşürülmesini bu sözlerle değerlendirdi Başbakan Ahmet Davutoğlu. Dost-düşman ayrımı yapmadı, "Hava sahamızı kim ihlal ederse etsin gerekli tedbiri alırız" dedi.

Davutoğlu, Çankaya Köşkü'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya geldi. Başbakan konuşmasında düşürülen Rus uçağına da değindi.

"Sınırlarımızın güvenliği, ülkemizin bu ateş çemberi içinde bekası, vatandaşlarımızın hayatı ve izzeti söz konusu olduğunda her türlü fedakarlığı yapacağımızı ve her türlü tedbiri alacağımızı da cümle alemin bilmesini isteriz. Bugün Türk hava sahasını ihlal eden uçaklara dönük olarak silahlı kuvvetlerimizin anında gösterdiği tepkiyi de bu çerçevede ele almak lazım. Biz hiçbir şekilde herhangi bir ülkenin toprağında gözü olan bir yaklaşımı benimsemiyoruz."

Davutoğlu, Çankara Rus uçağının vurulmasını "ulusal görevimiz" sözleriyle savundu.

"Ama herkesin de bilmesi lazım ki defaatle uyarılara rağmen, geçen pazar günü Çankaya'da yaptığımız güvenlik zirvesinde bir kez daha teyit etmemize rağmen hava ve kara sınırlarımızı kim ihlal ederse ona karşı her türlü tedbiri almak hem uluslararası hakkımızdır hem de ulusal görevimizdir."

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Ahmet Davutoğlu düşürülen rus uçağı düşürülen uçakla ilgili açıklama