Aziz Yıldırım: Türkiye'nin iki sorunu var

Aziz Yıldırım: Türkiye'nin iki sorunu var

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 tribününde bir basın toplantısı düzenliyor. Yıldırım, "Türkiye'nin iki sorunu var. Terör ve paralel yapı sorunu" ifadesini kullandı.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Görüyoruz ki malesef Türkiye'de herkes kendine göre yorum yapıyor. Ya aklıyor ya karalıyor. Türkiye'nin iki sorunu var. Birisi terör sorunu birisi paralel sorunu.

Bu çok iyi iki konu varken bizim sporda böyle yorum yapma hakkımız olmamalı. Bunlar olmuyormuş çasına gece televizyonlarda yorumcular içiyorlar viskilerini yorum yapıyorlar.

Galatasaray Kulübü büyk camiadır. Beşiktaş maçı gelince de gereğini yaparlar.Çıkarlar oynarlar. Osmanlıspor geldiler iyi oynadılar bizi yendi burada. Biz Beşiktaş'a Galatasaray'a Konyaspor'a yenildik daha Beşiktaş'da bunlarla oynayacak. Fğn bizi ıslıklayanlar 5 maçın sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa ne diyecekler?

Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Ersun Yanal nasıl şampiyon oldu anlatıcam burada. Lig Tv kulüplerle ortaktır yayınlarından dolayı. Ama Lig Tv'de antrenör yayın yapıyor sonra bi takıma pazarlanıyor.

En önemli konu terör dedik, yine söylüyorum terörle, paralel yapıyla bize ne görev düşerse yerine getiririz. Paralel yapı terör kadar sorundur bu ülkede. Hepimizin el birliğiyle bunlarla mücadele etmemiz lazım.

Pereira'ya ile sezon sonu otururuz konuşuruz, daha bir sene sözleşmesi var. Futbol takımıza ben güveniyorum daha 5 maç var alınacak 15 puan var. Onun için biz ümitliyiz son maça kadar da. Ben öyle zannediyorum ki son maçta şampiyon belli olacak.

Dün organize edildi bağırıyorlar, Ersun Yanal diye. GFB, UniFB diyor biz bağırmadık o diyor biz bağırmadık. E kim bağırdı peki?

İçeriye siyaset adına el uzatanlar var. Bir dahaki seneye kombine sözü veriliyor, bizim aleyhtimize bağırmalarını isteyenler var.

İSİMLERİNİ TEK TEK EMNİYET'E VERDİM

Emniyet'e bütün o elebaşlarının isimlerini verdim. Bu trübünlere karşı gelinmesini engelleyeceğim. Dışarıda cinayet oluyor ve bu cinayetler yarın büyüyecek. Uyarıyorum herkesi buradan. Bu gruplar içinde rant mücadelesi var ve bu ele başlarını bu tribünlerden gönderin. Bunlar rant peşindeler.

BEN OLDUĞUM SÜRECE ERSUN YANAL BU KULÜBE GELEMEZ

Ersun Yanal'ı Lig Tv gündeme taşıdı. Ben Ersun Yanal'la ne görüştüm ne konuştum. Ben bu kulüpte olduğum sürece Ersun Yanal bu kulübe giremez. Beni böyle kızdırırlarsa 10 sene de gitmem. Aday olurum, olursam da seçilirim. Benimle uğraşmasınlar.

Şampiyonluklar nu kadar önemli mi? Beşikrtaş 7-8 sen Galatasaray 14 yıl şampiyon olamadı. Terör var. Kimse sokağa çıkmıyor. Rize'de kurşunlar atıldı otobüse, oradaki insanlar korkmadı mı? Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdı. O olayın tramvasını oyuncular hala yaşıyor. Bu sene Galatasaray maçında yine terör. İki saat kala dediler seyircisiz oynıcaz. Yanlış yapıyosunuz dedik Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen, teröre teslim olmamak için hayır dedik. Niye kimse bunu dillendir miyor? Galatsaray'da da Fenerbahçe'nin oyuncularının terörden korktuğunu hissediyorum, biliyorum.

Ersun Yanal'ı ben getirdim.Güzel. Diyor ki Fenerbahçe'den ben ayrıldım. Ya biz seni gönderdik. Beni daha fazla konuşturma.

O dönemde biz yönetim olarak herşeyı yerine getirdik. Biz Ersun Yanal'ı getirince tribünler Aykut Kocaman diye bapırıyordu. Yanal, Trabzon'a gitti Fenerbahçe şike yapmadı diye tek bir açıklama yapmadı, ama burada açıklama yapıyordu. İlk devre bitrken Karabük'e girdiyoruz, basın yazıyor.

Ersun'u destekleyen basın bakın o gün ne yazmış:

Serdar Ali Çetikel: az tatil yap, taktik çalış

Gürcan Bilgiç: Varlık içine yokluk

Ali Ece: Yanal'ı Yanal taktiğiyle yenmek

Erdoğan Şenal: Ersun Yanal nereye?

AZİZ YILDIRIM'I YIKAMAZSINIZ

Bunlar yazıldığı zaman Fenerbahçe 10 puan ilerdeydi sonra 4 puan geriye düştü. 4 puana düştüğü anda ben teknik heyeti ve futbolcuları topladım. Sonra Trabzon'a gittik ve maç yarıda kaldı. Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Galatsaray maçından sonra bir siyah mercedes geliyor Samandıra'ya Ersun Yanal diye bağırın diye.

Sayın Ethem Sancak, sen Fethullah'a , 'Paralel'e karşı mısın, değil misin? O yöneticiyi niye tutuyosun orada. O yöneticileri de buradan kınıyorum, ayıp ya buradan kınıyorum. Kimsiniz siz? Paralelcilerin en iyi arkadaşları bunlar. Gittiler talimatlar aldılar, 3 Temmuz'dan sonra bu talimatlar doğrultusunda yayın yaptılar.

Tümer Metin sen futbol oynamadın mı durmadan sporcuları karalıyorsunuz, ayıp ya. Tamam bizde kızıyoruz herkes kızıyor ama olaylara biraz insanca bakmak lazım. Türk sporu bu şekilde hep geri gidecektir.

BU NASIL BİR GERİZEKALILIKTIR

Türkiye'de statlarda milli maç oynayamıyoruz. Böyle şey olur mu? Bunun nedeni medyadır. Konya'ya veriyorlar, küfür yok diye. Son zamanlarda başladı bizim oyuncuların aleyhine. Başkanları şaşırdı. Yorumcu bunları anlatacak. Bizi birbirimize kızdırmaya çalışıyorlar. Ya Ahmet Çakar, senin titrin var, sen doktorsun. Sen örnek ol. İyi hakemlik yapmışsın. Senin bu topluma verebileceğin çok şey var. Yok ben demişim hocaya, Ümit Özat'ın elini sıkma diye. Ben severim Ümit'i niye öyle bir şey diyeyim. Bu nasıl bir gerizekalılıktır? Koyuyorlar aşağıya şişeyi, içiyorlar viskiyi konuşuyorlar.

BAŞKAN OLMAK İSTEYENLER ÖNCE SÖZ VERECEK

Bundan sonra kulübe başkan olmak isteyenler gelecekler kongrede söz verecekler. Bir üniversitenin tamamlanması. Biz projeleri hazırlıyoruz. Bu sürecin sonunda gelecekler bu üniversiteyi yapacaklar. İki Gebze'de arazi alıyoruz, bu projeyi yapacaklar. Gelecekler kongreye bu sözü verecekler.

Benim başkanlık dönemimde dört yılda bir şampiyon olduk. Daha fazla da şampiyon olabilirdik. 2006'da yolumuzu kestiler.

TFF'nin yayın hakkının belirlenmesi için acil olarak ihaleyi açması lazım. Süper Lig A.Ş.'yi kurmak istiyorlar. Bu kanunla olmaz, bunu yapmak çok kolay değildir.

EY ETHEM SANCAK!..."

Benim de dostum olan ey Ethem Sancak, sen Fethullah'a karşı mısın değil misin? Paralele karşı mısın değil misin?

Bu adamlar televizyonda ahkam kesiyor. Nasıl çalışır bu adamlar bu televizyonlarda? Bunlar paralelcilerin en yakın arkadaşları... Bunlar 3 Temmuz'da talimat alıp haber yapanlar...

TRT de böyle, milletin parasıyla neler yapıyorlar? Tüme Metin sen futbol oynamadın mı? Bilmiyor musun bu duyguları? Tamam biz de kızıyoruz ama insanca bakmak lazım bu olaylara...

ulusalkanal.com.tr

türkiye fenerbahçe aziz yıldırım