Adana'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Adana'da valilik önündeki otoparkta yer alan bir araçta patlama meydana geldi. Patlamada 2 şehidin ve 21 yaralının olduğu öğrenildi. Patlamadan ilk fotoğraflar gelirken, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, yaptığı açıklamada, "Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun" dedi. Ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından yapılan açıklamada, "2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 16 yaralı var" denildi. Daha sonra yaralı sayısı 21'e yükseldi. Bu arada Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısıyla ilgili, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayarak bilgi aldı. Bakan Berat Albayrak da Adana Valisi'nin saldırıdan dakikalar ile kurtulduğunu söyledi.

Adana'da terör saldırısı: Şehit ve yaralılar var

Adana Valiliği otoparkında bir araçta patlama meydana geldi

Alınan bilgiye göre, valilik önündeki otoparkta yer alan bir araçta patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle diğer araçlar alev aldı, Valilik binası da hasar gördü.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

ADANA VALİSİ: 2 ÖLÜ, 16 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, "2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 16 yaralı var" dedi. Daha sonra yaralı sayısı 21'e yükseldi.

Ayrıca, Vali Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor​" şeklinde konuştu.

AB BAKANI: VALİMİZLE KONUŞTUM, YARALILARIMIZ VAR

AB Bakanı Ömer Çelik de Twitter hesabından Adana'daki patlamayla ilgili şunladı söyledi:

"ADANA Valiliği önünde otoparkta bir patlama gerçekleşti. Valimizle konuştum. Yaralılarımız var.Yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Aydınlığın işareti olan sabah saatlerinde bu alçak saldırı gerçekleşti. Adanamıza geçmiş olsun. Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz."

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI KARARI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Başbakanlık tarafından Adana Valiliği otoparkındaki patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

AKAN ALBAYRAK: VALİ DAKİKALAR İLE KURTULDU

Enerji ve Tabii kaynaklar bakanı berat Albayrak patlamanın gerçekleştiği noktada açıklama yaptı.

Albayrak şunları söyledi:

Bu olayların hiçbirisi bizi, Türkiye’nin ulaşmak istediği istikametten alıkoyamayacak.

Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, tam buraya gelmiş programı nedeniyle çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz.

Bunların arkasındaki, kesimlere sesleneceğim. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir öğretmiş bir millettir.

Programları iptal etmeyeceğiz. İnadına geliyoruz inadına geleceğiz. Bu adamlara prim vermeyeceğiz.

Bugün 2 şehidimiz var.Türkiye büyük bir hedefe doğru ilerliyor. Bunlar ülkemizi yıldıramaz. Bunlar büyük bir doğumun sancıları.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adana’daki terör saldırısına ilişkin, "Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından Adana'daki hain saldırıyı kınadığını, terörü ve destekçilerini lanetlediğini bildirdi.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye, teröre teslim olmayacak, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir." ifadesini kullandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki terör saldırısına ilişkin ilgili bakanlardan telefonla bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Adana Valiliği otoparkında bir aracın patlatılmasıyla gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin ilgili bakanlarla telefonla görüştü.

Yıldırım, terör saldırısına ilişkin bakanlardan bilgi aldı.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ulusalkanal.com.tr

adana