Demirtaş'tan İyi Parti'ye ırkçılık suçlaması

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, isim vermediği İyi Parti'ye 'ırkçılık' suçlaması yaptı. İyi Parti ile HDP ilişkilerini değerlendiren Demirtaş, ''İyi Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri diyalog zeminini tahrip ediyor'' dedi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açılım süreci ile ilgili ''hükümetin vaatlerini açıklarız'' sözlerine de Demirtaş'tan yalanlama geldi. ''Sürece ilişkin gizli ve tartışmalı bir vaat yoktur'' dedi.

Demirtaş'tan İyi Parti'ye ırkçılık suçlaması

Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cezaevinden İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin Türkçe servisine konuştu.

Demirtaş'a demokrasi ittifakı ve İyi Parti ile ilişkiler soruldu. Demokrasi ittifakının kurulması gerektiğini savunan Eski HDP eşbaşkanı, isim vermediği bazı İyi Parti yöneticilerine ırkçılık suçlaması yaptı:

- HDP ve İyi Parti arasında demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. İsim vermeye gerek görmüyorum fakat İyi Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor.

Demirtaş’a, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ''Çözüm sürecinde bize vaat edilenleri yeri ve zamanı geldiğinden açıklayacağız.'' şeklindeki ifadeleri hatırlatıldı. Demirtaş, Buldan’ın sözlerini yalanladı, “sürece dair gizli bir vaat yoktur” dedi:

- Çözüm sürecine dair benim bildiğim gizli, tartışmalı, spekülatif hiçbir vaat yoktur. Süreç tümüyle yasal ve ahlaki zeminde ilerlemiştir. Vaat edilen ve edilmeyen her şey kamuoyunun bilgisi dahilindedir.

hdp İyi Parti terör hükümet cezaevi pervin buldan İngiliz selahattin demirtaş bbc Demokratik kamuoyu BBC Türkçe terör tutuklusu demokrasi ittifakı