Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. İki lider Türkiye-Rusya ilişkilerini ve bölgesel gelişmeleri ele aldı. Öne çıkan başlıklar arasında Kafkasya ve Suriye vardı. Turizm de konuşulan konular arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya’dan Türkiye’ye uçuşların 22 Haziran itibarıyla başlamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Temmuz’da Moskova’da düzenlenmesi planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantısında Türkiye-Rusya arasında 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için atılacak adımları ele alacaklarını dile getirdi.

Şuşa ziyaretinde Ermenilerin bölgede yol açtığı yıkıma bizzat şahit olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan’ın artık barışa ve iş birliğine odaklanması ve Üçlü Bildirilerin tam olarak uygulanması gerektiğini vurguladı.

Suriye’de rejimin sahada ihlalleri artırdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK-YPG’nin Afrin’de bir hastaneyi hedef almasında da görüldüğü üzere terör saldırılarını yoğunlaştırdığına ve bölgedeki terörist varlığının güvenliğe ciddi tehdit oluşturduğuna dikkati çekti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin Basın Servisinden yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin'in telefon görüşmesinde, Rusya'nın Türkiye ile hava ulaşımını yeniden başlatma kararı ve Rus aşısıSputnik V tedarikinin başlaması konusunun ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şahsi temasları sürdürme konusunda anlaşan iki liderin görüşmesinde, Putin’in, Cenevre'de ABD BaşkanıJoe Biden ile gerçekleştirdiği görüşme konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la izlenimlerini paylaştığı bildirildi.

abd türkiye rusya Putin cumhurbaşkanı görüşme Rusya Devlet Başkanı vladimir putin joe biden kremlin moskova PKKYPG recep tayyip erdoğan Ermenistan telefon görüşmesi Karma Ekonomik Komisyon abd başkanı SPUTNİK V Rus aşısı