Amerikalı üst düzey bir askerden çuval eylemine destek

Amerikalı üst düzey bir askerden Amerikan askerlerinin başına çuval geçiren TGB'ye destek geldi. Amerikan yönetiminden gelen açıklamaları da eleştiren Yüzbaşı James Ryan, "Türk Gençliği, Amerikan palavralarını daha fazla yemeyecek. Dinle ve öğren Amerika! Bu senin kendi gençliğine de borcun" dedi.

Amerikalı üst düzey bir askerden çuval eylemine destek

Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB ve İşçi Partili gençlere, bu kez Amerikalı bir askerden destek geldi.

Amerikan Ordusu'ndan emekli Yüzbaşı James C. Ryan, eylemle ilgili Amerikan yönetiminden yapılan açıklamalara tepki gösterdi. ABD'nin Ortadoğu politakasının bölge halkları tarafından iyi bilindiğini belirten Ryan, "Peki ne olmuş Amerikalı çocuklar başlarına sembolik olarak geçirilen çuvalı tatmışsa?" diye sordu.

Ryan, "Sembolik olarak, yani bir dönem egemenler tarafından asılan Türk çocuklarınınki gibi gerçek anlamda değil. Türk halkı, Amerika, CIA bağlantıları ve kirli politikacıları tarafından on yıllar boyunca boğulmakta. Ve son on yılda Erdoğan’n acımasız ve hain yönetimi ile Amerika ve CIA’nın ÇOCUK’ları bunu gene yaptılar. Ya da hala deniyorlar. " dedi.

Büyükelçiliğin eylemi "korkunç" olarak tanımlamasını da ti'ye alan Amerikalı Yüzbaşı, korkunç olanın Amerika olduğunu söyledi.

Türk gençliğinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün vatansever ilkeleri ile aydınlandığını belirten Ryan, "Türk Gençliği, Amerikan palavralarını daha fazla yemeyecek. Dinle ve öğren Amerika! Bu senin kendi gençliğine de borcun" dedi.

ulusalkanal.com.tr