Kızıldağ'a yeni saldırı başlatıldı

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki terör grupları, Suriye Ordusu'nun hakimiyetine giren Kızıldağ tepesine yeni saldırı başlattı. Gün boyu Suriye Ordusu ile ÖSO militanları arasında çatışma yaşandı. Kızıldağ tepesi, Lazkiye ve İdlib'in güvenliği için stratejik önem taşıyor.

Kızıldağ'a yeni saldırı başlatıldı

Lazkiye kırsalındaki Kızıldağ tepesine yeni bir saldırı başlatıldı.

1 haftadır çatışmaların yoğunlaştığı bölge, dün Suriye Ordusu'nun denetimine girmişti. Lazkiye ile İdlib kentleri arasında bulunan ve iki taraf açısından da stratejik öneme sahip olan Kızıldağ tepesinde yeniden çatışmalar başladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, ÖSO ve El Nusra militanları sabahın ilk saatlerinde Kızıldağ tepesine saldırdı.

Rusya'nın havadan ve denizden Suriye ordusunun karadan düznelediği operasyonlarla güç kaybeden terör grupları bu tepeyi alarak yeniden atağa geçmek istiyor.

Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Kızıldağ, bölgedeki en yüksek dağ olarak biliniyor. Kızıldağ, bölgenin en doğu ucu olan Yamadı'ya kadar atış üstünlüğü sağlıyor.

Öte yandan Rus hava kuvvetleri Reyhanlı'nın karşısında bulunan İdlib'de bağlı Maarat el Numan kasabasını vurdu. Olayda 5 kişi öldü,10 kişi yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

suriye ordusu kızıldağ