Ankara'da Pakistan yemekleri tanıtıldı

Pakistan Milli Günü etkinlikleri kapsamında Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği ülkesinin yemeklerini tanıttı. Çok sayıda medya temsilcisinin katıldığı etkinlikte ülkenin tüm bölgelerine ait lezzetlerden oluşan bir menü hazırlandı.

Pakistan’ın geleneksel lezzetleri Başkent’e taşındı.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, ülkenin yemeklerini tanıtmak amacıyla düzenlediği Pakistan Yemekleri Festivali’nde Pakistan’ın tüm bölgelerine ait lezzetlerden oluşan bir menü hazırlandı.

Etkinliğe Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi ev sahipliği yaptı. Büyükelçi Gazi, Pakistan yemeklerinin Türk yemeklerine benzediğini ancak daha fazla baharatlı ve acılı olduğunu söyledi.

Ülkenin meşhur yemeklerinden Biryani'nin yapımını gösteren Büyükelçi Gazi, 23 Mart'ta Pakistan Milli Günü'nü kutlayacaklarını belirtti, "Türk dostlarımıza ülkemizin yemeklerini tanıtmak istiyoruz." dedi.

Etkinlik için İstanbul’dan Pakistanlı bir şefi getiren elçiliğin düzenlediği etkinliğe Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Eray Çelebi’nin de yer aldığı birçok medya temsilcisi katıldı.

ulusal.com.tr

ankara pakistan