Ankara ile Şam, İran'da masaya oturdu

Türkiye, Suriye hükümetiyle İran’da doğrudan temas kurdu. Türk ve Suriyeli istihbarat yetkililerinin katıldığı toplantıda Amerika’nın kara gücü PYD eliyle Suriye'nin kuzeyinde kurmayı hedeflediği koridor ele alındı. Ankara'ya daha somut adımlar atması yönünde çağrı yapan Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk’e göre Türkiye Suriye’deki muhaliflere verdiği desteği bırakmalı, sınırlarını terör örgütlerine kapatmalı.

Türk ve Suriyeli yetkililer İran’da masaya oturdu. Washington ile ilişkileri gerilen Ankara, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde kara gücü PYD ile kurmaya çalıştığı koridoru engellemek için harekete geçti.

Aydınlık gazetesine bilgi veren kaynakların iddiasına göre, Türk ve Suriyeli istihbarat örgütleri İran'da bir araya geldi.

Habere göre, İran'ın Başkenti Tahran'da yapılan temasların ana gündem maddesi Suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan PYD’nin durumu.

21'İnci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Şam ile doğrudan masaya oturan Ankara'ya önemli bir çağrı yaptı.

Sahada somut adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Solmaztürk'e göre, Ankara, Suriye sınırını teröristlerin geçişine kapatmalı, Suriye'deki muhalifleri desteklemeyi bırakmalı.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr